У Білозір’ї обрали голову об’єднаної територіальної громади

У Білозір’ї обрали голову об’єднаної територіальної громади

У день чергових виборів до місцевих рад, свої органи влади – депутатів та керівника громади вперше обирали жителі новоствореної Білозірської об’єднаної територіальної громади Черкаського району. 67,2% голосів виборців отримав сільський голова адміністративного центру, який, власне, і став ініціатором об’єднання, – Володимир Міцук. Про це повідомляють в Черкаській райдержадміністрації.

До складу нової ради відповідно до Закону України «Про місцеві вибори» було обрано 26 депутатів – три від селища Ірдинь та 23 від Білозір’я. Сьогодні відбулося перше пленарне засідання, де голова сільської територіальної виборчої комісії поінформував раду про підсумки виборів депутатів, а також про підсумки виборів відповідно сільського голови. Окрім того, цього ж дня були сформовані виконавчі органи влади, які відтепер відповідатимуть за організацію життя людей в об’єднаній територіальній громаді, та прийнято рішення про призначення виборів старости у селищі Ірдинь.

– Вибори, які відбулися в першій в районі об’єднаній територіальній громаді, певною мірою, для них є історичними. Адже ця громада першою розпочне розвиток за новими правилами, отримає конкретні повноваження, вагомі ресурси та преференції, а головне – незалежність у прийнятті рішень, – зауважив голова Черкаської районної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв. – Разом з тим, збільшується і рівень відповідальності перед жителями обох населених пунктів за належну якість їхнього життя. Упевнений, що керівник громади та новобраний депутатський корпус, отримавши довіру виборців, доведуть вагомі переваги децентралізації влади і покажуть приклад ефективного розвитку для інших громад району.

Очільник району нагадав, що об’єднана громада відповідно до Податкового та Бюджетного Кодексів України, починаючи з січня 2016 року отримає нові фінансові надходження та інвестиції від держави, що дасть поштовх до більш стрімкого розвитку, розбудови інфраструктури та відповідно покращення надання доступних соціальних та адміністративних послуг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x