Черкаські учні побували в польському Бидгощі

Черкаські учні побували в польському Бидгощі

Товариство Клуб Друзів України міста Бидгощ – міста-побратима Черкас запросило спеціалізовану школу №3, як партнера, до спільної реалізації проекту «Двомовна польсько-українська театральна вистава під назвою «Будинок на кордоні», реалізованого в ранках конкурсу, оголошеного Національним Центром Культури «Польсько-український обмін молоді». Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

З 4 по 20 жовтня 2015 року 10 учнів Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 на чолі з директором школи Тетяною Ткаченко у місті Бидгощ Польща готували і представляли виставу п`єси Славоміра Мрожека. Проект мав успішну реалізацію завдяки патронату мера міста Бидгощ Рафала Бруского, а прем`єра відбулася під час святкування у Бидгощі Європейського тижня місцевої демократії.
Під час реалізації проекту учні 11-го класу познайомились з містом під час прогулянок, вивчали історію давнього європейського міста, пізнали їхні традиції, культуру даного регіону.
Спільні репетиції, мовні заняття, візити до культурних осередків міста Бидгощ та екскурсія до Торуні – все це збагатило культурний досвід наших старшокласників,дало можливість двомовного спілкування, активної презентації країн, міст, шкіл в яких навчались учасники проекту.
Відвідування Лісного Парку Рекреації на Відпочинку, ботанічного саду, зоопарку та Парку динозаврів дало можливість учням спроектувати власне зростання в культурному та екологічному напрямках.
Під час спільного кулінарного заняття вчились та готували регіональні страви, обмінюючись рецептами та враженнями від такої вечері біля вогнища.

Побувала наша делегація і в Третьому академічному ліцеї, що викликало цілий ряд бурхливих почуттів. Учні презентували школи, порівнювали системи освіти України і Польщі. Директор школи провела перемовини з директором ліцею Гражиною Дзедзину щодо співпраці між школою та ліцеєм. Сьогодні Європейський клуб школи та ліцею працюють над новим спільним проектом.
Особливого досвіду набули наші учні при зустрічі в Ратуші з представниками місцевої влади.
Щоденні театральні варштати, репетиції на двох мовах не затьмарювали вражень від зустрічей, спілкувань та екскурсій.
Накінець – то настав той день – день прем`єри. Три дні – п`ять спектаклів. Нові емоції, нові враження, новий досвід.
Так проект добіг до кінця. Зіграні вистави, артисти роз`їхались по своїх школах, але досвід партнерських дружніх комунікацій ще дасть свої наслідки для учнів обох країн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x