Черкаська молодь подорожує світом

Черкаська молодь подорожує світом

Учениця Першої міської гімназії Таня Гнатенко вже декілька місяців навчається і проживає в Сполучених Штатах. Вона живе в американській родині, отримує стипендію і має змогу відвідувати безліч цікавих заходів. Дівчинці пощастило стати першою черкащанкою, яка взяла участь у міжнародній програмі молодіжних обмінів, що проводиться під егідою і за кошти міжнародної благодійної організації «Ротарі Iнтернешнл». За словами організаторів програми, вже найближчим часом приєднатися до Тані зможуть талановиті та соціально активні юні черкащани, які матимуть бажання представляти свою країну за кордоном. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Черкаська молодь подорожує світом
За словами Голови комітету по програмі молодіжних обмінів в Україні Марини Афанасьєвої, цей проект у світі реалізується вже протягом 40 років і охоплює 163 країни. Щороку близько 7600 молодих людей в рамках цієї програми виїжджають за кордони своєї країни. Цього року Україна стала сертифікованою для так званих outbound-обмінів. Тобто наша молодь отримала можливість виїжджати за кордон. Право на прийом іноземної молоді, або inbound-обмін наші ротарійці планують отримати в 2017 році. Вже нині проводиться робота над пакетом документів, яка дасть можливість отримати відповідну сертифікацію.

– Основна мета програми – створення мостів дружби між молодими людьми у всьому світі, – розповідає офіцер Дістрікту 2230, Голова комітету по програмі молодіжних обмінів в Україні, Президент елект РК «Черкаси-центр» Марина Афанасьєва. – Така програма у сучасному світі просто необхідна. Люди живуть на різних континентах, в різних культурних середовищах, мають різні релігійні погляди, світогляд тощо. Коли вони потрапляють в інше середовище, їхні погляди змінюються, а світосприйняття розширюється. Крім усього, це дуже гарний ресурс для саморозвитку, для того, щоб подивитися на світ під іншим кутом зору, щоб обрати свою майбутню професію і взагалі спосіб життя. Такі обміни надзвичайно корисні не лише для самих учасників, а й для країн, в яких вони живуть. Люди які повертаються в свою країну, намагаються той досвід, який вони отримали, застосувати на практиці у своїй спільноті і змінюють світ навколо себе.

Нині міжнародна програма молодіжних обмінів реалізується в трьох напрямках.

Черкаська молодь подорожує світом

Довгостроковий обмін розрахований на дітей 15 – 19 років. Обов’язковими вимогами є знання іноземної мови, гарні і відмінні оцінки в школі, бажання стати представником своєї країни за кордоном, активна соціальна позиція претендента. Протягом довгострокової програми діти перебувають академічний рік на території іншої країни. Вони навчаються в школі разом зі своїми однолітками, живуть в сім’ях протягом року і відвідують різноманітні заходи.

Короткострокові обміни розраховані на термін від декількох днів до декількох тижнів і призначені для осіб віком від 15 до 19 років. Вимоги до учасників аналогічні до попередньої програми.

Третій напрямок програми зветься «Обмін нових поколінь». Він розрахований на молодь віком 19 – 25 років, випускників шкіл, студентів. Реалізується протягом 3 – 6 тижнів. У ній передбачені різні тури, участь у міжнародних таборах, відвідування спеціалізованих інтернатур тощо.

Довідково
: Ротарі Інтернейшнл – це всесвітня благодійна оргінізіція, гасло якої – «Служіння понад власне «Я». Загалом у світі понад 1 мільйон 250 тисяч ротарійців, які проживають у більше ніж 164 країнах. Одним із основних завдань організації є поширення міжнародного взаєморозуміння, доброї волі та миру через світове партнерство професіоналів, об’єднаних ідеалами служіння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x