На Монастирищині працівники служби у справах дітей обстежили 30 неблагополучних сімей

Голова Монастирищенської райдержадміністрації Олег Недогода провів апаратну нараду, де розглядалося питання про роботу служби у справах дітей щодо захисту прав та інтересів дітей за 10 місяців 2015 року.
Про це «Новій Добі» повідомила Монасстирищинська РДА
У взаємодії з підрозділом кримінальної міліції у справах дітей Монастирищенського РВ УМВС проведено 8 профілактичних рейдів \”Діти вулиці\”, \”Сім’я\”. Під час рейдів обстежено 30 неблагополучних сімей, за невиконання батьківських обов\’язків попереджено 10 батьків, ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 6 батьків, виявлено порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами – 2.
Станом на 01.11.2015 року в банку даних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 57 дітей. Із загальної кількості таких дітей 37 проживають у сім\’ях опікунів, піклувальників, 11– у прийомних сім’ях та ДБСТ, 6 – у закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 – під опікою навчальних закладів. Протягом 10 місяців 2015 року службою виявлено та поставлено на первинний облік та внесено до ЄІАС «Діти» 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 6 дітей влаштовано під опіку/піклування громадян, 1 дитина усиновлена та 1 влаштована до обласного Будинку дитини.
Службою у справах дітей ведеться банк даних дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Станом на 01.11.2015 року на обліку перебуває 14 дітей зазначеної категорії, які виховуються в 10 сім’ях. Із вказаної кількості дітей: 13 дітей, батьки яких систематично ухиляються від виконання батьківських обов’язків, 1 дитина, яка зазнала насильства з боку батьків. Протягом 10 місяців 2015 року виявлено та поставлено на облік 4 дитини, знято 8 дітей.
Спільно з органами місцевого самоврядування району проведено переоблік соціально-неблагополучних родин, яких в районі обліковується 50 (89 дітей) .
Забезпечено участь працівників служби у судових засіданнях відповідно до судових повісток та повідомлень. Розглянуто 42 заяви громадян та 56 усних звернень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x