Проект «Мережа» представляє Андрія Любку в Черкасах

5 листопада у Черкасах побуває новий літературний гість на запрошення МГО «Книжковий маестро». Презентація-дискусія відбудеться в Художньому музеї (вул. Хрещатик, 259) о 18.00
Про це «Новій Добі» повідомив ЧНУ ім. Б. Хмельницького

Андрій Любка представить черкаським поціновувачам якісної літератури свій роман «Карбід». Ініціатором всеукраїнського туру на підтримку нового твору письменника і публіциста є команда Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ. Він відбудеться у рамках проекту «Мережа».
Тур пройде у два етапи. Протягом листопада письменник відвідає північ, південь, центр та схід України (в тому числі побуває у 5 прифронтових містах). У грудні Андрій Любка завітає на захід України. Загалом тур охопить близько 30 міст, в кожному з яких відбудеться два заходи: прес-конференція та літературно-дискусійний вечір.

За словами Андрія ЛЮБКИ, під час туру «можна відвідати міста, у яких ніколи не бував, переконатися, наприклад, чи існує насправді Херсон. Якщо ж говорити зовсім серйозно, – додає автор, – то чи не найважливішими будуть презентації у прифронтових містах. Ворог хоче вибити всіх із колії, перетворити життя українців на пекло, і культура – це скромний спосіб цьому ворогу протистояти. Жити звичним, нормальним життям, в якому люди ходять на роботу й у навчальні заклади, молоді мами прогулюються бульварами з дитячими візочками, а в місті час від часу відбуваються концерти чи літературні вечори. Собі на радість і ворогам на зло».

«Мережа» – це проект, що охоплює всю територію України та має представників у 28 містах (серед них 20 – обласні центри), які займаються менеджментом літературно-дискусійних майданчиків на місцях. Протягом найближчого часу буде організувано ще кілька турів усіма містами мережі за участю письменників, з якими співпрацює MERIDIAN CZERNOWITZ, а це: Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Дмитро Лазуткін, Катерина Бабкіна.

Проект реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Інформаційні партнери: Громадське Культура, Громадське радіо, газета «День», «Газета по-українськи», журнал «Країна», Gazeta.ua Партнери у м.Черкаси: «Вечірні Черкаси», «Рідна Черкащина», «Прочерк», «Вчасно», «Про все», «Вичерпно», ТРК «Рось», «Антенна», in.ck.ua.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x