На Черкащині ДСНСники перевірятимуть ТРЦ і школи

На Черкащині ДСНСники перевірятимуть ТРЦ і школи

Понад 25 тисяч об’єктів по Україні перевірять співробітники державної служби з надзвичайних ситуацій. З наступного тижня розпочнуться перевірки і в Черкаській області об’єктів із високим ступенем ризику, зокрема й торговельно-розважальних центрів. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.
«Рішення, яке ми ухвалили, дає можливість провести перевірки всіх місць масового скупчення людей – кінотеатрів, ТЦ, шкіл, садочків. В повній координації з місцевою владо це треба зробити якомога швидко. Це треба робити далі системно», – сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками наради з Головою ДСНС Миколою Чечоткіним.

Він підкреслив, що перевірки не можуть бути інструментом тиску, натомість мають забезпечити безпеку громадян.
«Нам потрібні не штрафні санкції, а безпека людей. Важливо, аби ми швидко вели перевірки, давали рекомендації, і вони виконувалися. Якщо хтось в гонитві за додатковою гривнею хоче захаращити свій заклад додатковими конструкціями, які обмежують план евакуації, з тими треба жорстко поступати. Виконали вимоги – будемо вдячні. Не виконали – будемо жорсткими, – зазначив Володимир Гройсман. – Хотів би, аби батьки з дітьми спокійно відвідували розважальні центри і не переживали. Або відпускали дітей в кінотеатр і не думали про те, що там може щось трапитися».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x