Як інваліду, який не має права на пенсію, отримати довідку для пільг?

Із таким питанням достатньо часто звертаються до фахівців соціальних служб міста. Так, за словами начальника управління соціального захисту населення Придніпровського району Катерини Бінусової, така довідка видається структурними підрозділами соцзахисту, виконавчими органами міськрад за місцем проживання інваліда.

Довідка є документом, який дозволяє інвалідам (що не мають права на пенсію або соціальну допомогу) користуватися пільгами, встановленими Законом «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та іншими актами законодавства.

Довідка видається структурними підрозділами соціального захисту населення, районних у містах держадміністрацій, виконавчими органами міськрад за місцем проживання інвалідам, які не мають права на пенсію або соціальну допомогу, або їх законним представникам.

Довідка видається безоплатно на підставі заяви інваліда або його законного представника. До заяви додаються:

– копія паспорта інваліда (у разі якщо звертається його законний представник – копії паспорту представника документа, що підтверджує його повноваження);
– копія довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, наведеною в первинної облікової документації № 157-1/о «Виписка з акта огляду медико-соціальною експертною комісією», затвердженої наказом МОЗ від 30 липня 2012 № 577;
– одна кольорова фотографія інваліда розміром 3,5 х 4,5 см.

Структурний підрозділ соцзахисту, виконавчий орган міської ради, до якого надійшла заява про надання довідки, перевіряє інформацію про перебування інваліда на обліку та отриманні пенсії чи соціальної допомоги в органах Пенсійного фонду або соцзахисту.

Термін розгляду заяви інваліда (або його законного представника) про видачу довідки або повідомлення інваліда про відмову у її наданні становить 5 робочих днів від дня отримання такої заяви структурними підрозділами соціального захисту, виконавчими органами міськрад.

Підставами для відмови у видачі довідки є надання недостовірних даних, виникнення у особи права на пенсію або соціальну допомогу та призначення пенсії або соціальної допомоги.

Довідка дійсна на строк встановлення інвалідності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x