У Черкасах визначили напрями роботи з національно-патріотичного виховання молоді

У Черкасах визначили напрями роботи з національно-патріотичного виховання молоді

5 листопада в Черкаській обласній державній адміністрації обговорили стратегію розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Про це повідомляє власний кореспондент «Новій Добі».
Серед основних напрямків діяльності стратегії Віталій Коваль, заступник голови – керівник апарату ОДА, виділив такі: громадсько-патріотичне, військово-патріотичне та духовно-моральне виховання.

Присутня на заході Оксана Сімушіна, заступник директора Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, зазначила, що виховання дітей повинно починатися з порогу школи. Саме тому в освітніх закладах було поновлено куточки державної символіки, запроваджено традицію ранкових щотижневих лінійок з підняттям прапору та прослуховування гімну. За словами Оксани Сімушіної велика увага приділяється також вшануванню пам’яті героям АТО. Для цього в школах встановлюють куточки пам’яті.
Наразі у Черкасах відкрито близько 1061 гурток патріотичного виховання, зокрема 501 з них – військово-патріотичного спрямування. За словами вчителів предмету «Захист Вітчизни» Віктора Шевчука (смілянський навчально-виховний комплекс І-ІІІ ст. № 15) та Володимира Мелецького (Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 13), доки програма предмету не буде чітко сформована, а викладачі не підготовлені, ні про яке належне патріотичне виховання не може бути й мови.

З цього приводу Олег Захаренко, заступник головного військового комісара області, сказав, що до школи слід повернути навчальну зброю(навчальні гранати, автомати), щоб молодь мала змогу не лише навчатися теоретично, а й на практиці застосовувати набуті навики. Також він зазначив, що сучасна молодь відмовляється вступати до лав української армії і з цим потрібно щось робити.
Наприкінці конференції Максим Шило, голова обласного осередку ВГО «Сокіл», припустив, що юнаки не бажають ставати військовими через «втрату довіри до армії». На що Олег Захаренко відповів, що не можна в усьому звинувачувати армію, адже добровольчі батальйони також не показали себе на високому рівні, під час бойових операцій в АТО.
Між ними виникло непорозуміння, однак Віталій Коваль відразу ж наголосив на тому, що всі тут зібралися з однією метою: покращити розвиток національно-патріотичного виховання дітей, тому не варто сперечатися, хто краще веде військові дії чи хто доклав більше зусиль для розвитку нації. За його словами Черкащина є витоком українського патріотизму. Тому ми мусимо вже зараз подавати власні пропозиції, власне бачення розвитку патріотичного виховання.

Крістіна ОРЕЛ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x