Школа в Вільшані відсвяткувала 50-річний ювілей

Школа в Вільшані відсвяткувала 50-річний ювілей

31 жовтня 2015 року Вільшанська ЗОШ І-ІІ ступенів відсвяткувала своє перше 50-річчя. Школа ще порівняно молода, небагато минуло часу з того дня, коли дітлахи вперше – дехто з радістю й завзяттям, дехто з острахом і сльозами – переступили поріг новозбудованої школи та, сівши за парти, стали учнями.

Цей заклад було побудовано після війни. Вільшана зводилася на ноги, відбудовувала господарство, наро­джувалися в сім’ях діти. І вже на початку 60-х років почали подумувати про нову школу, більш комфортну й сучаснішу. Допомагали всі: й держава, й місцевий колгосп, який на той час уже був заможним господарством. Будували школу на 320 учнів та, як виявилося пізніше, школярів було на сотню більше – аж 420.

За 50 років із школи випущено близько 1 900 молодих людей, які знайшли своє місце й успішно працюють у різних галузях господарства, культури, науки, освіти. Багато хто з випускників вирішили стати педагогами й присвятили своє життя навчанню і вихованню підростаючого покоління. Про це свідчить і такий факт, що сьогодні більша половина вчителів школи – це її випускники, які разом із представниками старшого покоління продовжують працювати над формуванням майбутнього України.

Тож на день народження рідної школи зібралася вся її родина: учні, працівники школи, батьки, випускники та шановані гості. Усі – юні душею, люди з гарячими серцями, бо всі – родом із дитинства! Пролунало багато щирих слів подяки, поздоровлень від гостей свята, випускників минулих років і сьогодення.
Нині школа – це сучасний заклад, у якому створено всі необхідні умови для навчання й виховання учнів: окремий кабінет для учнів шестирічного віку, комп’ютерний клас, бібліотека з підключенням до Інтернет-мережі, естетично оформлені навчальні кабінети, простора їдальня, спортивна зала, внутрішній санвузол.

«Це завдяки нашим постійним спонсорам: Кравцю О.Г., Яровому В.М., Кожушко З.В., Гибало Ю.Г., Гавелку О.С., Гадар Н.Г, а також батькам діти мають змогу навчатися в таких прекрасних умовах, – говорить директор Вільшанської ЗОШ І-ІІ ступенів Володимир Григорович Поліщук. – А особливі слова вдячності хочеться висловити Геннадію Борисовичу Бобову, депутату Верховної Ради України. Адже він дуже допоміг із тим, щоб у приміщенні школи вдалося замінити вікна й двері на сучасні пластикові, збудувати й обладнати внутрішній санвузол, придбати плазмовий телевізор. А з нагоди ювілею закладу подаровано сучасний холодильник. Кожен подарунок, кожне тепле слово є важливим вкладом у навчально-виховний процес школи. Тож нехай тепло людської вдячності й поваги зігріває Вас і додає сили, енергії, віри й надії в наш нелегкий час».

«Школа – це духовний центр села. Тут кується майбутнє не тільки Вільшани, Городищини чи Черкащини. Сьогодні в кожному освітньому закладі підростає майбутнє покоління українців, які будуватимуть і відроджуватимуть нашу державу. Тож наше спільне завдання сьогодні – це забезпечення їх усіма необхідними умовами для гармонійного навчання й розвитку, – з такими словами звернувся до вчителів та учнів Вільшанської школи Геннадій Борисович Бобов. – На жаль, держава сьогодні не надто дбає про освіту. Учителі не мають відповідного соціального і матеріального статусу, а самі навчальні заклади потерпають від недофінансування. Освітянські реформи в Києві нині розуміють як скорочення і зменшення кількості навчальних закладів. Така позиція є шкідливою для держави. На державному рівні я докладу всіх зусиль для того, щоб реформи в освіті були направлені на розвиток, а не на скорочення. А поки що продовжу допомагати в міру сил і можливостей. Хочу побажати всім мирного неба над головою, злагоди, добробуту, стійкості до незгод. За чорною смугою в житті завжди слідує біла. Тож переконаний, що нам удасться переламати ситуацію і створити нову, освічену, багату й стабільну Україну!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x