Зустріч читачів із Валерієм Макеєвим відбулася в обласній бібліотеці Симоненка

Зустріч читачів із Валерієм Макеєвим відбулася в обласній бібліотеці Симоненка

27 жовтня клуб цікавих зустрічей «Візит», що діє в обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка, гостинно розчинив двері для письменника, музиканта, бізнесмена, правозахисника, громадського діяча, волонтера Валерія Макеєва. Про це «Новій Добі» повідомили у Черкаській ОДА.

Валерій Федорович цікава і досить неординарна особистість. Має три вищі освіти: технічну, економічну й юридичну. Автор десятка наукових статей з правової тематики, монографії «Правове регулювання інвестиційної діяльності» (2000р.), збірок поезій «Буферная зона» (2000р.), «Друзьям» (1997р.), повісті «Один против стаи» (2004р.), роману «Тайный монах» (2008р.).

До волонтерської діяльності його спонукала анексія Криму. Разом із священниками УПЦ Київського патріархату він об’їздив воєнний Схід – від Кримських кордонів до Слов’янська, Щастя та ін. Один із організаторів «Православної служби тилу». Щотижня відвозив гуманітарну допомогу в зону бойових дій. Опікується військовополоненими.

Влітку 2014 року, їдучи із гуманітарною місією на Схід, щоб привезти харчі українським військовим і забрати полонених, за іронією долі сам потрапив у полон до лап так званої «ЛНР». Виживши в нелюдських умовах полону, Валерій Федорович про пережите і побачене на окупованій території написав на сторінках книги «100 днів полону або позивний «911», яку презентував молоді під час зустрічі в бібліотеці.

Це книга-сповідь волонтера. Це документальна розповідь про паралельний вимір, який існує в нашому світі за кілька сотень кілометрів: жорстокі ополченці, російські десантники, психологічні допити, приниження, катування… Це не просто нотатки в’язня «ЛНР», це посібник на тему, як залишатись людиною і бачити людей навіть серед ворогів. На сторінках жодного домислу, стверджує автор, лише факти. В основу видання покладені замітки, які він робив у в\’язниці.

Книга написана дискусійно, суперечливо, нетипово, але чесно. Книга для тих, хто хоче жити у власній щасливій країні.

На завершення зустрічі Валерій Федорович виконав власну власну пісню «Зелений берет», присвячену прикордонникам – захисникам України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x