У Черкасах пройшов Кубок України з центральноазійської боротьби

У Черкасах пройшов Кубок України з центральноазійської боротьби

Всеукраїнські змагання з боротьби на поясах Алиш вже не вперше проходить на Черкащині. Цього разу палац спорту «Будівельник» прийняв учасників Кубка України. Серед переможців і призерів змагань були і представники Черкащини. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Однією з переможниць турніру у своїй ваговій категорії стала відома черкаська спортсменка Анастасія Сапсай. Бронзову медаль отримав Данило Хільченко.

За словами президента Європейської асоціації боротьби на поясах Алиш Геннадія Арзютова, спортивне свято вдалося:
– Ми провели цей Кубок серед жінок та чоловіків, визначили чемпіонів і призерів. Черкаська земля ще побачить свято великого Алиша, – відзначив спортсмен.

У середині квітня цього року Черкаси прийматимуть дорослий і молодіжний чемпіонати України з боротьби на поясах Алиш.

Довідково: Алиш є одним із наймолодших видів спорту. Він виник на початку XXI століття і об\’єднав у собі традиційні види боротьби на поясах народів Центральної Азії. Від інших видів поясної боротьби Алиш відрізняється способом тримання поясу. Перед захватом борці повинні обгорнути пояси один одного навколо зап\’ястків. Особливістю цього виду є те, що тут немає боротьбі в партері. Правила досить прості: суперники, ухопившись за пояси, намагаються кинути один одного на спину. При цьому дозволяється робити кидки, підніжки, підсікання, звалювання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x