Голова ОДА зустрівся з представниками ЦВК

Голова ОДА зустрівся з представниками ЦВК

Голова Черкаської ОДА подякував Центрвиборчкому за допомогу у встановленні результатів виборів до обласної ради. Сьогодні він зустрівся із представниками комісії. Від вечора середи вони перебували в Черкасах. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.
Усю ніч, опісля протесту низки політичних сил, в ОВК звіряли дані. Усе це – під наглядом представників ЦВК. І вже сьогодні обласна комісія склала уточнений протокол про результати виборів до облради.

– Учора я пообіцяв протестувальникам, що ми забезпечимо прозоре та публічне підбиття підсумків виборів, – зауважує очільник області Юрій Ткаченко. – І ми це зробили разом із правоохоронцями. Я дякую активістам, які погодилися конструктивно вирішувати цей конфлікт, і свідомим членам ОВК. Спільно ми захистили волевиявлення черкащан. Представники ЦВК припускають, що виявлені розбіжності в даних – це, ймовірно, технічний збій. Достеменно встановлять правоохоронці. Центрвиборчкомівців порадувало, що всі протоколи з мокрими печатками були в нас у порядку. Мовляв, таке вкрай рідко бачать, коли йдеться про конфлікти довкола результатів голосування, про можливе фальшування. Ми ж зі свого боку ініціюватимемо зміни до законодавства задля вдосконалення системи підрахунку голосів на місцевих виборах. Зараз вона недостатньо захищена. Можливі збої в роботі, людський фактор теж не мінімізований.

За уточненими результатами виборів, у новій обласній раді будуть представники таких політичних сил: БПП «Солідарність» (18 мандатів), ВО «ЧЕРКАЩАНИ» (16 мандатів), ВО «Батьківщина» (13 мандатів), «Радикальна партія Олега Ляшка» (10 мандатів), «Відродження» (8 мандатів), «Свобода» (7 мандатів), «УКРОП» (7 мандатів), «Партія ветеранів Афганістану» (5 мандатів). Останні дві партії, за попереднім протоколом, до ради не проходили. Натомість бар’єр у 5% тоді долав «Опозиційний блок».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x