Навколо Хуторів установили 4 карантинні блокпости

Навколо Хуторів установили 4 карантинні блокпости

У відповідності до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській облдержадміністрації, з метою реалізації плану з ліквідації АЧС, навколо села Хутори було встановлено 4 карантинні ветеринарно-міліцейські пости.
Три намети, а також пересувний пункт обігріву вставлено на автошляхах, які ведуть з 3 кілометрової карантинної зони захисту. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

За словами заступника начальника Управління УДСНС у Черкаській області полковника служби цивільного захисту В’ячеслава Перевізника: «На цих постах, які цілковито забезпечені для проведення робіт та організації життєзабезпечення, крім фахівців державної служби з надзвичайних ситуацій на цілодобовому чергуванні знаходяться представники ветеринарної медицини, ДАІ та міліції. Їх завданням є контроль за перевезенням продукції тваринного походження, які можуть містити збудник АЧС, а також проведення протиепізоотичних та ветеринарно-санітарних заходів. Водночас через місцеві органи виконавчої влади організовується перепис та облік усього поголів’я свиней в зонах захисту та нагляду. Безпечне знищення туш тварин планується здійснити шляхом визначення м’ясопереробних підприємств для забою і переробки свиней із зони захисту».

Як відомо, напередодні на території підсобного господарства місцевої виправної колонії, в селі Хутори, Черкаського району було виявлено збудника вірусу африканської чуми свиней. У межах карантинних заходів вже знищено 268 свиней які знаходилися в осередку епідемії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x