Щодня близько 3 тисяч дітей отримують щеплення від поліомієліту на Черкащині

Щодня близько 3 тисяч дітей отримують щеплення від поліомієліту на Черкащині

На Черкащині продовжується додаткова імунізація дітей проти поліомієліту. За цей час в лікувально-профілактичних закладах області вже вакцинували 24 396 дітей віком від 2 місяців до 6 років. Кожного дня необхідне щеплення отримують до трьох тисяч дітей, повідомляють в Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Нині ж в Україні у першому турі імунізації щеплення проти вірусу поліо отримали 500 тисяч дітей, а це майже 25 % від загальної кількості тих, хто цього потребують. Як зауважила заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Лакуста, перший тур вакцинації в області перебігає без ускладнень та триватиме до 7 листопада. Також вона нагадала, що МОЗ розподілило на область 61,9 тисяч доз живої та 15,7 тисяч доз інактивованої вакцини для проведення імунізації дітей та додала, що Департамент кожного дня надсилає інформацію про кількість щеплених дітей за добу до Міністерства охорони здоров’я України.

− Міністерство охорони здоров’я України тримає на постійному контролі питання вакцинації дітей проти вірусу поліо, випадки захворювання на який були зафіксовані на Західній Україні, − говорить Наталія Лакуста. – Поліомієліт – інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему та може призвести до паралічу або навіть смерті. Ліків від цієї недуги не існує, але їй можна ефективно запобігти завдяки вакцинації. Тож закликаю батьків не зволікати та щепити від поліомієліту своїх дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x