«Якщо люди задоволені, ми працювали недаремно…»

«Якщо люди задоволені, ми працювали недаремно…»

Творча біографія фольклорного ансамблю «Любисток» Кайтанівського сільського Будинку культури, що в Катеринопільському районі, зовсім коротка – всього 5 років. Створений колектив у 2010-му за ініціативою завідуючої СБК Любові Павлівни Костюшко. Однак і за цей невеликий проміжок часу його виступи принесли немало радісних хвилин від спілкування з мелодійною українською піснею не тільки односельчанам під час новорічних концертів та різдвяних вітань, театралізованому святі Івана Купала, Дні села, але і жителям інших населених пунктів Катеринопільщини та Черкащини. Так, зокрема, «Любисток» виступав на Дні селища Катеринопіль, благодійному концерті у селі Мокрій Калигірці, кошти від якого передані на потреби учасників АТО, брав участь у Святі Матері в селі Бровахи Корсунь-Шевченківського району. Дарували свої пісні учасники фольклорного ансамблю і черкащанам, коли Катеринопільський район презентував доробок самодіяльних артистів та майстрів декоративно-прикладного мистецтва до 60-річчя утворення Черкаської області.

У «Любистку» зібралися справжні любителі української народної пісні, які стараються донести до своїх глядачів її мелодійність, багатство образів, неповторність і чарівність. У фольклорному ансамблі всього семеро осіб, до глибини душі закоханих в українську пісню. Це його засновник і керівник Любов Павлівна Костюшко, баяніст Андрій Володимирович Коваленко, кухар дитсадка «Сонечко» Надія Володимирівна Пожар, техпрацівниця СБК Оксана Василівна Мороз, а також Наталія Володимирівна Остапенко, Катерина Анатоліївна Катриченко, Ольга Володимирівна Шпілька.

Репертуар колективу різноманітний. Виконує «Любисток» і стародавні українські пісні («Вишиванка», «Ой, там, у гайочку», «На городі лобода»), і обрядові весільні, а також колядки(«Ген високо в небі зірка засіяла», «У полі, полі самотня стаєнка»), щедрівки («Ой, є чи нема пан господар вдома», «Ой, у полі, полі»), обрядові купальські(«Кругом Мариноньки») та багато інших. І до кожного свого виступу самодіяльні артисти з Кайтанівки готуються ретельно, проводять не одну репетицію, адже хочуть, щоб їхній виступ сподобався глядачам.
– Ми прагнемо, – говорить Любов Павлівна, – щоб пісні в нашому виконанні приносили задоволення людям. А коли вони задоволені, значить, ми недаремно працювали.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x