Науковець ЧНУ виготовляє моделі бронетехніки

Науковець ЧНУ виготовляє моделі бронетехніки

Аспірант Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Карабін виготовляє реалістичні моделі бронетехніки. Олександр Карабін розповідає, що свої моделі виготовляє здебільшого з картону. Деякі дрібні деталі, зокрема і фігурки солдатів, ліпить із хліба. Потім все це розфарбовує акриловою фарбою. Моделі різні за розмірами, змістом, а також за періодом виготовлення. Про це повідомляє прес-служба ЧНУ.

«Найбільше часу в мене пішло на створення діарами, що зображує боротьбу чеченських воїнів та українських добровольців УНСО з російським окупантом на Північному Кавказі в 1995 році. На неї я витратив понад півроку. Багато моделей подарував друзям, зараз залишилася лише третина робіт», — говорить Олександр.

У колекції Олександра танки Т-34, Т-35, СМК, ІС-2, ІС-3, КВ-2, Т-54, Т-72, Т-80 УД, самохідна установка Jagdtiger, ядерна установка 2К4 «Філін». Виготовив також бронетранспортери БМП1, БМП-2, БТР-80, БРДМ, БТР-152, автомобілі КрАЗ, УАЗ та інший броньований транспорт.

Окрім моделей техніки, Олександр Карабін створив багато діарам різних військових конфліктів ХХ століття. Також майстер виготовив залізничний пасажирський вагон із внутрішньою деталізацією інтер’єру. Останнім часом почав захоплюватися виготовленням картонних моделей стрілецької зброї.

Найскладнішою роботою Олександр вважає БТР-152, в якому втілена найбільша деталізація від двигуна і до ресора, панелі водія та ящика для інструментів.

У Черкасах вже неодноразово проходили невеличкі виставки моделей Олександра Карабіна. Він навіть вів гурток з картонного моделювання військової техніки. У такий спосіб черкащанин хоче популяризувати моделювання серед молоді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x