Студент ЧДТУ – лауреат всеукраїнського конкурсу

Студент ЧДТУ – лауреат всеукраїнського конкурсу

26 квітня у актовій залі Харківського національного університету радіоелектроніки відбулося урочисте закриття ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Організатори та партнери заходу підбили підсумки конкурсу та нагородили юних науковців, роботи яких стали кращими за оцінкою конкурсних комісій. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби ЧДТУ.

Студент кафедри радіотехніки, телекомунікційних і робототехнічних систем Черкаського державного технологічного університету Назарій Романченко виборов ІІІ місце за презентацію проекту «Система віддаленого метеорологічного спостереження для передачі і обробки даних в реальному часі», науковий керівник – завідувач кафедри радіотехніки, телекомунікційних і робототехнічних систем доктор технічних наук, професор Володимир Палагін.

Розробка даної системи відноситься до сучасних систем автономного віддаленого контролю (remote control) і надає широкі можливості щодо створення системи аналізу та автоматизації метеорологічних досліджень, що в цілому призводить до оптимізації витрат і підвищення якості збору та обробки даних. Розробка системи базується на впровадженні сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій, зокрема відомих як Internet of Things (IoT) (Інтернет речей).

Розробка проекту полягає у запровадженні методів та конструктивних рішень взаємодії автономної системи контролю та моніторингу середовища з можливістю безпровідної передачі параметрів на веб-ресурси в реальному часі з подальшою статистичною обробкою і візуалізацією даних.

Завдяки універсальності запропонованих рішень, даний проект може успішно використовуватися в самих різноманітних напрямках людської діяльності. Зокрема, метеорологічні служби, служби оповіщення і контролю параметрів навколишнього середовища, включаючи екологічний і промисловий контроль, контроль водних середовищ з обмеженим доступом, екстрене оповіщення. Проект може бути реалізований для локального (або глобального, в залежності від покриття) автономного інформування про забруднення атмосфери (наприклад, в містах), наявність радіаційних викидів тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x