На Черкащині горіли три будинки через несправні печі

На Черкащині горіли три будинки через несправні печі

Цими вихідними в Черкаській області сталися три пожежі з причини неправильної експлуатації пічного опалення. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

6 листопада о 15:25 в селищі Драбів на вулиці Червоноармійській на території приватного домоволодіння виникла пожежа у надвірній споруді. Ще до прибуття рятувальників вогонь охопив покрівлю споруди. Загорання впродовж 30 хвилини ліквідували вогнеборці Драбівської пожежно-рятувальної частини.

Цього ж дня о 16:40 в селі Геронимівка Черкаського району виникло загорання на першому поверсі триповерхового житлового будинку. Ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів господар намагався власними силами ліквідувати займання, проте, зрозумівши, що самому йому не впоратися, звернувся за допомогою до Служби порятунку «101».

Для ліквідації пожежі на місце події були спрямовані два пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС, черговий караул з навчальної пожежно-рятувальної частини Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, а також навчального центру Державної прикордонної служби, згодом їм на допомогу було спрямовано ще й добровольців СТОВ «Зоря» із села Руська Поляна. Спільними професійними діями вогнеборців, пожежу впродовж двох годин вдалось ліквідувати, а також запобігти поширенню вогню на другий та перший поверхи.

Пізно ввечері у неділю на пункт зв’язку Катеринопільської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Мокра Калигірка. Загорання виникло у помешканні на вулиці Гагаріна. Катеринопільські рятувальники, які оперативно прибули на місце події, ліквідували займання впродовж 20 хвилин.

Як з`ясувалося під час перевірки, причиною цих пожеж стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x