У Черкасах відкрили фотопроект «Хочу до мами»

У Черкасах відкрили фотопроект «Хочу до мами»

Соціальну фотовиставку презентували сьогодні у Черкаському краєзнавчому музеї. Це добірка фотографій, зроблених у дитячих будинках, будинках сімейного типу та інтернатах області з метою привернути увагу до проблеми сирітства в Україні і на Черкащині зокрема та показати варіанти її уникнення. Відтак, Черкаська обласна газета «Нова Доба» разом із відомим фотографом Олександром Рибалкою та за партнерства з Черкаським обласним центром соціальних служб і за підтримки благодійної організації «Україна і Світ» дали змогу всім присутнім поринути у вир дитинства й зазирнути в очі малюків, які прагнуть маминого піклування.

Так журналісти побували у притулку «Малютка», у соціальному Центрі матері та дитини у Каневі й у школі-інтернаті для дітей з розумовими та фізичними вадами в Михайлівці Кам’янського району. Відвідали також і дитячий будинок сімейного типу черкаської родини Харченків, які виховують дев’ятьох дітей. Всього підготовка до фотопроекту тривала близько двох місяців. Експозиція налічує 45 світлин, 8 з яких – історичні.

– Виставка ця несе благодійну мету. Ми кинули «клич» усім небайдужим людям долучатися до виставки хто, чим може і хоче. Багато активістів приносили підгузки, пляшечки або ж давали кошти на соски чи інші дрібнички. Це приємно, що стільки людей відкрили своє серце й відгукнилися – Оля Касьянова, Вадим Васільєв, Світлана Коваль, Альона та Віталій Танцюри, активісти із ЧДТУ та інші. Навіть прості відвідувачі презентації приходили з памперсами замість оберемків квітів, – говорить головний редактор газети «Нова Доба» Тетяна Очеретяна.

Автор світлин, фотограф Олександр Рибалка розповів про те, як йому працювалося в межах проекту:
– Я немов заглядав у дитячі душі, дізнавався їхні історії і долі. Приємно, що малюки були відкриті й щирі, попри все, що сталося у них у житті. А ще важливо те, що їм насправді потрібно небагато – увага, а глобальніше – мама. Вони всі хочуть до мами, тому й назву проекту обрали невипадково, – зазначив фотограф.

На презентацію завітали і герої фотовиставки – родина Харченків, а також начальник Служби у справах дітей Черкаської ОДА Оксана Покатілова, заступниця директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, заступниця міського голови Людмила Бордунос журналіст і активіст Лев Хмільковський та багато щирих, небайдужих до проблем сирітства людей.

Триватиме фотопроект до 10 червня. Переглянути світлини можна у Черкаському обласному краєзнавчому музеї, а передати іграшки чи підгузки можна в обласний центр соціальних служб або ж у редакцію «Нової Доби».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x