У ЧДТУ обговорили особливості надання соціальної допомоги учасникам АТО

У ЧДТУ обговорили особливості надання соціальної допомоги учасникам АТО

5 червня в Черкаському державному технологічному університеті за ініціативи кафедри соціального забезпечення ЧДТУ під кураторством завідувачки кафедри Інни Журби, відбувся семінар-тренінг «Особливості надання соціальної допомоги учасникам АТО». Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби ЧДТУ.

На початку заходу звітальним словом до гостей та учасників тренінгу звернувся ректор ЧДТУ Олег Григор.

– Ми раді вас вітати у нашому навчальному закладі, адже сьогодні у Черкаському державному технологічному університеті навчаються студенти-учасники бойових дій в зоні АТО, – зазначив Олег Олександрович. – У цих студентів вже дорослий погляд на життя та особливий внутрішній стержень всередині, відтак працювати з ними потрібно по іншому.

На семінарі були присутні соціальні служби міста, зокрема представники Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, Черкаського обласного і міськогоцентрівзайнятості, ДНЗ Черкаського професійного ліцею, Канівського об’єднаного військового міського комісаріату, СД Платформа Черкаси, Черкаської обласної спілки ветеранів Автомайдану та УБД, ГО Канівської спілки учасників АТО Нескорені, Громадської приймальні, Черкаського обласного об`єднання організацій Роботодавців, Пенсійного фонду України в Черкаській області, Центру допомоги учасникам АТО Черкаської області, «Світ здоров\’я», студенти спеціальності «Соціальне забезпечення» та студенти першого і другого курсів спеціальності «бухгалтерський облік, аналіз і аудит» Черкаського державного технологічного університету.

– Минулого року в Черкаському державному технологічному університеті була відкрита спеціальність «Соціальне забезпечення». Кожного місяця ми влаштовуємо семінари та тренінги, щоб студенти знайомилися із майбутніми місцями своєї роботи, а установи та організації, які займаються соціальним забезпеченням знайомилися з нами задля плідної співпраці, – зазначила завідувачка кафедри соціального забезпечення Інна Журба.

Начальник відділу організаційно-правової роботи Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Пона розповіла учасникам семінару про актуальність надання соціальних послуг учасникам АТО та членам їхніхродин, пояснила чому у ветеранів відбуваються фізіологічні та психологічні зміни, які існують особливості спілкування з учасниками бойових дій та що необхідно для уникнення військового синдрому. Свій виступ Людмила Пона супроводжувала демонстрацією документальних та художніх відеоматеріалів.

Зі свого боку голова громадської організації «Черкаський правозахисний центр» Тарас Щербатюк з юридичної точки зору пояснив механізми захисту прав ветеранів АТО та розкрив особливості співпраці між владою та громадою.

Актуальність і необхідність проведення тренінгу «Особливості надання соціальних послуг учасникам АТО» важко переоцінити, адже сьогодні ми маємо справу із серйозною проблемою: як навчитися жити з людьми, тіла і душі яких опалила війна та як допомогти їм адаптуватися в мирному середовищі.

Усі учасники семінару-тренінгу «Особливості надання соціальної допомоги учасникам АТО» отримали сертифікати за участь у заході та обмінялися контактами задля налагодження ділових і дружніх звязків.

– Сподіваюся, що семінар не просто сподобався або не сподобався, а змусив задуматися глибше над поставленими питаннями, завданнями і спонукатиме до нової співпраці для вдосконалення нашого непростого життя, – зазначила наприкінці зустрічі завідувач кафедри соціального забезпечення ЧДТУ Інна Журба.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x