Черкащина у фіналі конкурсу «Неймовірні села України 2018»

Черкащина у фіналі конкурсу «Неймовірні села України 2018»

Попередньо до двадцятки кращих увійшли Білозір’я та Леськи Черкаського району. Експертною радою обрано 10-ку фіналістів ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018», який організовано онлайн-ресурсом AgroPortal.ua за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. У переліку – с. Лебедин, що на Шполянщині Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Отож, 10-ка сіл-фіналістів:

– Іловиця, Тернопільська область – 1094 бали;

– Гоща, Рівненська область – 1002 бали;

– Невицьке, Закарпатська область – 992 бали;

– Весела Долина, Одеська область – 984 бали;

– Лебедин, Черкаська область – 980 балів;

– Золотий Колодязь, Донецька область – 970 балів;

– Крилос, Івано-Франківська область – 953 бали;

– Новомиколаївка, Харківська область – 946 балів;

– Григорівка, Херсонська область – 879 балів;

– Чечельник, Вінницька область – 866 білів.

Зауважимо, до 15 липня триватиме «Неймовірний сільський автопробіг». Журналісти видання відвідають кожне з 10 сіл, щоб переконатися в їхній неймовірності та доцільності реалізації представленого бізнес-плану.

Із 16 липня розпочнеться завершальний етап конкурсу – онлайн-голосування на сайті AgroPortal.ua, яке триватиме до 16 серпня включно.

Нагадаємо, що призовий фонд IIІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» у розмірі 150 тис. грн буде розподілено наступним чином: перше місце – 100 тис. грн, друге та третє місця – по 25 тис. грн.

Довідково:

Конкурс «Неймовірні села України 2018» проходить за підтримки Мінагрополітики, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), Посольства Франції в Україні, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», компанії «Бейкер Тіллі Україна», Асоціації об’єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

Мета проекту: сприяти взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села.

Формат конкурсу у 2018 р. передбачає відбір найкращого бізнес-плану розвитку сільських територій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x