У Галереї народного мистецтва відкрилась нова виставка

У Галереї народного мистецтва відкрилась нова виставка

10 листопада 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко і перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова привітали учасників та організаторів із відкриттям виставки народного мистецтва у приміщенні Галереї народного мистецтва. Захід став можливим завдяки невтомній активності депутата обласної ради, голови обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Заслуженого майстра народної творчості України Ольги Мартинової та її колег-митців членів Спілки. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

За словами організатора виставки Ольги Мартинової, подібні заходи у галереї – лише початок: «Наша виставка – це не лише демонстрація самобутності, безмежності творчого світу наших майстрів, їхнього живого світосприйняття, але й відображення душі усього українського народу. Вона живе у цих витинанках, живописі і писанках… І я переконана, що сьогоднішня презентація робіт наших вже відомих черкаських митців та початківців стане гарною нагодою для того, щоб розпочати активну роботу нашої галереї».

– У найтяжчі часи історії нас українців завжди рятувала наша духовність, наші національні традиції, які й дотепер плекають молоде покоління, патріотів і творців нової української України. І я переконана, що не дивлячись на економічні труднощі, війну ми все ж зобов’язані ставити питання розвитку культури, її фінансування на чільне місце у державній політиці. Адже – це наше майбутнє, наш духовний стрижень, те, що тримає нас й ідентифікує в цьому світі. Важливо, щоб сьогодні меркантильні інтереси не взяли гору над духовним, – наголосила Валентина Коваленко.

У Галереї народного мистецтва відкрилась нова виставка

Принагідно Валентина Михайлівна привітала представників культури і творців слова з минулими професійними святами, побажала творчих успіхів й натхнення тримати на вістрі творчого духу українство.

Також з вітаннями до організаторів і учасників мистецького заходу звернулись голова обкому профспілки працівників культури Василь Марштупа, директор обласного художнього музею Ольга Гладун, майстри й викладачі мистецьких шкіл області.

До слова, на виставці представлені роботи двадцяти місцевих майстрів і художників, які працюють із різними техніками й образами. Відвідати виставку можуть усі бажаючі – вона безкоштовна. Крім того, в галереї розпочинається цикл майстер-класів від талановитих майстрів Черкащини для дорослих, а згодом – і для дітей. Як зазначили організатори заходів – навчання також буде безкоштовним, але за бажання кожен з відвідувачів може підтримати галерею і працю митців матеріально через благодійну скриньку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x