Володимир Яковець презентував виставку картин

Володимир Яковець презентував виставку картин

12 листопада в Художньому музеї відкрилася персональна виставка черкаського митця Володимира Яковця під назвою «Цивілізація». Її художник присвятив своєму ювілею – 14 листопада він відзначатиме 55-річчя. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

В. Яковця називають одним із яскравих представників «Нової хвилі» в українському мистецтві кінця ХХ ст. Творчий досвід В.Яковця сформувався на основі постмодернізму. Звідси – інакомовність, умовність, різноманітні експерименти в царині кольору. Тло робіт – це ускладнений простір ліній, плям, геометричних фігур. Цікавою особливістю його робіт є авторська техніка. Він відстояв своє право на самовираження – писати на парусині, синтезувати на одному полотні стилі і напрямки, додавати до живопису фотографії, створювати особливий візуальний ефект від направленого світла на полотна.

Вітаючи Володимира Яковця зі святом, голова обласної ради Валентина Коваленко зазначила, що вражена самобутністю та символізмом робіт, представлених на виставці.

За багаторічну плідну творчу діяльність, високий професіоналізм і вагомий особистий внесок у розвиток сучасного мистецтва Валентина Коваленко вручила митцю Почесну грамоту обласної ради. Потім на адресу ювіляра лунало ще чимало теплих слів і привітань.

Володимир Яковець презентував виставку картин

Довідка.
Володимир Яковець народився у 1960 році в м. Черкаси. Займався в художній студії (1970-1976). Навчався в Ужгородському училищі прикладного мистецтва (1976-1980). З 1994 року є організатором численних молодіжних виставок і пленерів. Він був куратором проектів «Вікторія», «Антракт»,«Еротика в мистецтві», «Фрагменти», «Діалоги», пленеру «Софіївка -200». Отримав звання «Людина року» за кращий художній проект (1999). Учасник численних всеукраїнських, всесоюзних і міжнародних пленерів. Учасник численних виставок і арт-проектів в Україні, Росії, Польщі, Бельгії, Норвегії, Швеції, Данії, Іспанії, Італії, Австрії, Німеччині, Канаді і США. Багато років митець передає свій досвід юним талантам, працюючи в дитячій художній школі ім. Д. Г. Нарбута. Роботи В. М.Яковця зберігаються в колекціях Ватикану, Deutche Bank, в Національному художньому музеї, Дирекції австрійського телебачення у Відні, в музеї нонконформістського мистецтва в Санкт-Петербурзі і в центрі сучасного мистецтва «Совіарт» в Києві, приватних галереях і колекціях в Україні та за кордоном.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x