Вистава «Будьте як вдома»

Вистава «Будьте як вдома»

Вистава «Будьте як вдома»

Ада Роговцева – жива легенда української сцени останнім часом знову і знову радує шанувальників своїм яскравим талантом.

Режисер вистави, дочка Ади Миколаївни – Катерина Степанкова, учениця Романа Віктюка та Петра Тодоровського. П\’єса Жана-Марі Шевре «Squat» (в українській сценічній версії – «Будьте як удома») досить відома у Європі. У 2000-му автор одержав за свій твір спеціальну премію ООН. Він був також номінований на вищу театральну нагороду Франції – премію \”Мольєр\” саме за цю історію.

Тема міжнаціональних відносин сьогодні особливо хвилює світ. Це також тема єдиного Будинку, яким нарешті і має стати для кожного з нас, як і для персонажів конкретної п\’єси, наш досить обмежений «земний простір». Простір, який для одних визначається державними кордонами. А для інших – стінами паризької квартири, де і живуть герої вистави, будуючи свої складні або «прості» людські взаємини.

Пара молодих емігрантів – араб Самір і полька Бася – випадково опиняються у великій квартирі у центрі Парижа. Так само випадково в їхнє життя входять дві літні французькі леді – Жанн і Марівонн … Останню і грає у виставі Ада Миколаївна Роговцева. Зіткнення двох світів, поєдинки різних ментальностей, взаємодія контрастних характерів – саме в цьому \”пружина\” цієї комедійної і водночас драматичної сповіді, яка вже сколихнула київських театралів.

В одній із головних ролей – Ахтем Сеітаблаєв (він у ролі араба Саміра), сьогодні найбільш яскрава молода зірка столичної театральної сцени.

Організатор: Обласна філармонія
Дата: 12 жовтня 2019, 19:00
Де: ПК «Дружба народів», бульв. Шевченка, 249

Ціна– від 200 до 450 грн

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x