По обсягу валової продукції Черкащина займає п\’яте місце серед регіонів України і виробляє 6% загальнодержавного обсягу. На одного жителя області виробляється валової продукції сільського господарства вдвічі більше, ніж в середньому по Україні. За цим показником Черкащина випереджає всі регіони України. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.
Сільськогосподарськими товаровиробниками області станом на 1 листопада п.р. вироблено більше трьох мільйонів тонн зерна, що дещо більше обсягу 1 листопада 2014 року. За обсягом виробництва зерна Черкащина займає 6 місце серед областей України, а по урожайності – перше, яка становить 57,1 ц з га. Слід відмітити, що аграрні підприємства Канівського та Корсунь-Шевченківського районів одержали по 80 і 69,8 ц зерна з 1 га.
На збільшення виробництва соняшника (на 6%) вплинуло розширення площ збирання та підвищення урожайності (становить 29,1 ц/га), яка серед регіонів України займає друге місце. Зросло також виробництво сої, що обумовлене збільшенням площ збирання, а цукросировини одержано лише 59% минулорічного обсягу.
Черкащина вносить вагомий вклад і в виробництво тваринницької продукції України: за обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 7 та яєць – 8.
Виробництво молока дещо зросло в основному за рахунок підвищення продуктивності корів у сільськогосподарських підприємствах, яка становить 5151 кг і займає 5 місце серед регіонів України. Скоротилось виробництво м’яса та яєць (на 3 та 18%).