Спеціалісти господарства отримують гідну зарплатню

Спеціалісти господарства отримують гідну зарплатню

Ось уже кілька років у СТОВ імені Ватутіна головним агрономом працює Володимир Мельник. Родом із Катеринопільщини, закінчив тоді ще Уманський аграрний університет, три роки навчався в аспірантурі.

– Щоправда, кандидатську поки не захистив. Свого часу хотів займатися викладацькою справою, – говорить Володимир Васильович. – Та, на жаль, держава ніяк не стимулює роз­виток науки. Тож і виходить, що в методах ведення сільського господарства ми років на сто відстали від Європи.
Рік працював на одному з підприємств Уманщини, а тепер трудиться в Юрківці.
– Живемо разом із дружиною. Житлом забезпечило господарство – тут спеціалістам із цим допомагають, – відзначає Володимир Васильович.

У сезон робочий день агронома починається о четвертій ранку. А якщо погодні умови не дуже сприятливі, то й узагалі доводиться працювати вночі.
– Приміром, коли потрібно вносити засоби захисту рослин, враховуються і температура повітря, і потужність вітру. Тому через погоду графік роботи може бути ненормованим, – розповідає Володимир Мельник.
В обов’язки агронома входить організація і виконання польових робіт, належна якість їх проведення: від осінніх обробітків землі аж до збору врожаю.

– Тож і виходить, що працює агроном цілий рік. Навіть узимку займаємося плануванням, замовляємо засоби захисту, добриво. Словом, усе, що стосуватиметься майбутньої організації роботи, – додає Володимир Васильович. – А зараз на господарстві проводяться курси підвищення кваліфікації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x