Майже на 4,5 млн грн зменшилась заборгованість на черкаських підприємствах

Майже на 4,5 млн грн зменшилась заборгованість на черкаських підприємствах

Стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області обговорили на засіданні тимчасової комісії обласної державної адміністрації. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

– Протягом останнього місяця цього року в області спостерігалась позитивна тенденція щодо зменшення заборгованості із виплати заробітної плати, – відкриваючи засідання, зауважив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Віталій Коваль. – Порівняно з початком жовтня цього року її зменшено на 4,4 млн грн., тобто більш ніж на 14 %. У цілому ж з початку 2015 року на комісії заслухали 343 керівники підприємств-боржників і, як результат, погашено понад 15 млн грн. боргу.

Цього разу засідання комісії було присвячене виключно стану справ на підприємствах-банкрутах області, адже саме на ці підприємства припадає більше половини загальної суми боргу (13,5 млн грн.)

За словами Сергія Пшеничного, ліквідатора ПАТ «Старобабанський гранітний кар’єр», є проблема з пошуками потенційного інвестора, адже завод потребує капітальних вкладень. Зараз майно підприємства знаходиться в заставі у кредитора.

Покращилась ситуація на ДП «Машинобудівний завод «Оризон» – ТОВ «Концепт ua» має намір придбати підприємство й виплатити існуючу заборгованість з заробітної плати та до Пенсійного фонду. Наразі виділені кошти для оформлення технічної документації заводу.

Заробітна плата в повному обсязі виплачена працівникам ТОВ «ВІГ Жашківський цукровий завод», адже майно підприємства у жовтні цього року продане з аукціону

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x