У Черкасах «ГРАНТуватимуть зміни»

У Черкасах «ГРАНТуватимуть зміни»

Втілити власні ідеї активним та талановитим черкащанам незабаром стане простіше. 24 листопада з 9.00 до 15.00 у малій сесійній залі Черкаської облдержадміністрації вперше відбудеться Форум громадських ініціатив «ГРАНТуємо зміни», основне завдання якого – допомогти молоді знайти міжнародних чи вітчизняних донорів для реалізації власних проектів. Проведення форуму стало можливим завдяки співпраці громадських організацій Черкащини та Департаменту економічного розвитку й торгівлі облдержадміністрації. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

Саме на цьому заході молоді та ініціативні жителі області дізнаються що таке міжнародна технічна допомога, як отримати гранти на втілення власних ідей, з якими труднощами стикалися та яких висот досягли їхні колеги в реалізації власних проектів, а головне – від міжнародних донорів довідаються, як же отримати фінансову підтримку для втілення своїх ініціатив. Крім того, зможуть ознайомитися з презентаціями міжнародних та українських фондів, а також органів місцевого самоврядування на тему «Підтримка громадянського суспільства: використовуй можливості!» за участі Фонду Богдана Гаврилишина, Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Києві, Фонду «Відродження» та інших донорських організацій. Опісля презентацій учасники матимуть змогу обговорити власні ідеї з однодумцями та волонтерами у форматі «Світового кафе».

Як зауважив директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Роман Карманнік, цей захід є одним із проектів, включених до Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2015 – 2017 роки. Форум стане своєрідним майданчиком, де початківці зможуть кристалізувати ідеї та сформувати молоді команди, що у майбутньому значно збільшить потік проектів від громадських організацій та молоді до донорів.
−У нас чимало активної молоді, яка просто переповнена цікавими ідеями, однак поки що не знає, як їх можна втілити,− відзначив Роман Карманнік. – Упевнений, що проведення такого форуму стане стартом для багатьох цікавих проектів.

Нині організатори форуму працюють над запрошенням з міжнародними донорами й обирають з-поміж місцевих прикладів реалізації проектів найцікавіші та найпоказовіші. Одним з таких можна вважати черкаський центр підприємництва та соціальних ініціатив «TalentHub». Його засновник Володимир Дибенко розповів, що у подальшому центр буде розширюватися та стане місцем, де черкащани матимуть змогу реалізувати свої соціальні, екологічні чи комерційні проекти.

− Ми отримали площі на Тютюновій фабриці, а це близько тисячі метрів. Зараз робимо в приміщенні ремонт і вже через два-три місяці громадські організації там зможуть реалізовувати свої соціальні проекти, − зазначив Володимир Дибенко. – У подальшому всі бажаючі жителі області зможуть працювати тут над своїми проектами.

Відкриватиме форум Ярмарок проектів неурядових організацій. На ньому учасники зможуть презентувати свої проекти форумчанам, залучити до співпраці волонтерів, а також почути про можливості фінансування їхніх ідей від запрошених донорських організацій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x