Запасів хлору для очищення питної води в Черкасах вистачить на 10-12 днів

Запасів хлору для очищення питної води в Черкасах вистачить на 10-12 днів

На сьогодні КП «Черкасиводоканал» у своєму резерві має близько 7 тонн хлору для знезараження питної води, яка подається містянам. Цього об’єму, орієнтовно, має вистачити на найближчих 10–12 днів. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської міської ради.

Про це на ранковій оперативній нараді розповів керівник цього підприємства Сергій Овчаренко.

За його словами, на 22 серпня заплановане розкриття пропозицій по другому тендеру на придбання хлору, і є сподівання, що це питання нарешті буде вирішено.

В іншому разі – КП «Черкасиводоканал» піде на укладення прямої угоди щодо закупівлі з постачальником.

Водночас Сергій Овчаренко звертає увагу, що в порівнянні з попередніми цінами, нині вартість хлору зросла у понад три рази, що істотно б’є по фінансовій стабільності підприємства.

Так, раніше одна тонна хлору коштувала 14-15 тисяч гривень, нині ж – близько 50 тисяч. Крім цього, на 30 відсотків підвищились ціни на коагулянти з очищення питної води для населення. Хоча зазначені цінові стрибки не враховані у діючому тарифі. Отож на сьогодні підприємство фактично працює собі у збиток.

У грошовому еквіваленті до кінця року це становитиме близько 4,5 мільйонів гривень.

Разом з тим, понад 52 мільйонів гривень на сьогодні держава винна підприємству від різниці в тарифах. І поки це питання жодним чином не вирішується.

Директор підприємства розповів, що відповідні розрахунки вже подані до Національного регулятора та до Міністерства фінансів. Проте була отримана відмова не лише у компенсації зазначеної різниці, але й у подальшому піднятті тарифу на водопостачання та водовідведення для споживачів.

Більше того, на підприємство ще й нараховуються штрафні санкції за невчасне погашення платежів. Тому КП «Черкасиводоканал» було змушено звернутись у пошуках правового вирішення цього питання до судових інстанцій. І вже є перші зрушення у цьому напрямку. Так, суд першої інстанції задовольнив позов підприємства до Міністерства фінансів.

Сергій Овчаренко акцентує, що відповідна робота продовжуватиметься й надалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x