Як скласти успішно сесію?

Кілька днів тому Вікторія Фесун попросила у мене коментар для свого кафедрального завдання. А потім переслала мені публікацію. Тема дуже актуальна для студентів сьогодні, тому що стосується складання сесії, яка буде досить скоро. І я, як психолог і як викладач з багатолітнім стажем, дала деякі рекомендації, котрі будуть потрібні студентам у цей період.

«Вже не за горами іспити. Цьогоріч сесія також буде достроковою. Студенти хочуть скласти її на відмінно. За даними Інтернет-видання «Закарпаття онлайн» іспити успішно склали лише 78% студентів, а на відмінно лише 10,5%. Інна Лук’янець, кандидат психологічних наук, дає кілька порад студентам, які допоможуть скласти сесію:

1. Обов’язково виспатися перед іспитом.
2. Не вживати заспокійливі препарати перед іспитом, краще перед сном, щоб відпочити і не нервувати.
3. Якщо іспит у тестовій формі або з точних наук, то вивчити ключові дати, цифри і визначення основних понять.
4. Якщо іспит усний з гуманітарних дисциплін, то необхідно орієнтуватися у основних темах. Питання часто перегукуються одне з одним і їх можна «перекривати» загальними розмірковуваннями по основній темі. Це, якщо матеріал вивчений не досконало.
5. Тримайте себе спокійно і впевнено. І зауважте, що викладачі не люблять нахабної самовпевненості, але їх дратує і боязка тривожність студентів. Тому будьте спокійними та впевненими.
6. Головна порада студентам: на усному іспиті залучайте викладача до вашої відповіді. Спочатку це може бути ваш монолог, а участь викладача лише невербальна (кивання головою, зацікавленість у погляді, відповідна міміка), а потім і вербальна участь у вашій відповіді. Викладачам важко вислухати 30-40 монологів, а діалог бадьорить і вам балів додасть.
7. А щоб побороти страх і тривогу перед іспитом, подумайте про щось хороше, наприклад, про те, що ви будете робити після нього. Таким чином, ви трохи розслабитеся і тривога знизиться».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x