Спорт, рекорди й розваги: у Черкасах відбувся спортивний фестиваль

Спорт, рекорди й розваги: у Черкасах відбувся спортивний фестиваль

Цьогорічний День Незалежності України в Черкасах святкували гучно, по-спортивному і аж два дні. Так протягом 23-24 серпня у місті відбувався Черкаський спортивний фестиваль. Він об’єднав довкола себе різні види спорту, у яких могли спробувати себе черкасці на різних локаціях фестивалю, встановлення національного рекорду з найтривалішої гри у футбол, а також різноманітні активності й розваги.

Головна мета свята – показати, що спорт поряд, його різновидів неймовірно багато і всі вони культивуються на рідній землі й дарують заряд бадьорості та здоров’я. Ідея ж по-спортивному відсвяткувати день народження країни, а також в цьому контексті перетворювати Черкаси на спортивну столицю України й надалі належить Черкаській міській раді, яка і є ініціатором проведення такого святково-спортивного дійства. Так спортивний інвентар та орієнтири встановили на локаціях: пляж «Казбецький», Долина троянд та Центральний стадіон.

Фоторепортаж із заходу можна переглянути тут

Волейбол, веслування на каное та байдарках, сап-дошки. А ще козаки, дітлахи і дорослі, які долають свої страхи й випробовують себе у греблі чи у грі з м’ячем. Такою була локація на пляжі «Казбецький». Там на всіх чекав не лише спорт, а й запальна музика та анімаційна програма для наймолодших.

Черкасець Андрій, який цьогоріч, попри всі сільські традиції вибирати картоплю на свято, все ж лишився в місті, цілеспрямовано прийшов на пляж, аби випробувати новий вид спорту – веслування на сап-дошці.
– Побачив у соціальній мережі, що в нашому місті є активісти, які розвивають цей вид спорту й запрошують долучатися до нього всіх охочих, влаштовують зустрічі й посиденьки на пляжі, але я все на них не встигав – через роботу, певно. А от на фестивалі, зрештою, маю змогу і познайомитися з цією чудовою командою, і стати самому на ту диво-дошку. Враження – неймовірні, – коментує пан Андрій, який на пляж прибув із родиною, проте це не завадило кожному знайти розвагу до смаку. Донька гралася в піратів, а дружина Ірина спробувала себе у веслуванні на човнах «дракон».

На локації в Долині троянд організатори представляли стрільбу з пневматичної зброї, стрільбу з лука, велоспорт, спортивну гімнастику, фехтування. Також свої вміння демонстрували юні спортсмени-гімнасти, а також юнацькі танцювальні колективи міста.

Центральний стадіон став чи не найбільш відвідуванішою локацією, адже саме тут представляни і бойові мистецтва, й інтелектуальні види спорту, й проводили спарингові бої, також встановлювали національний рекорд із найтривалішого в Україні безперервного футбольного матчу.

Щоб показати всю черкаську футбольну міць, зіграти у футбол виявило бажання понад 1174 містян абсолютно різного віку й спортивної підготовки – від 8-ми років до 74-х. Брали участь у рекорді навіть командами й родинами. Таке досягнення Черкас підтвердив офіційний представник Національного Реєстру Рекордів України Олексій Янкович. Одразу після завершення гри із товариським рахунком 109:109 він передав сертифікати, що підтверджують досягнення, міському голові Черкас Анатолію Бондаренку та директору комунального підприємства «Центральний стадіон».

– Цією грою ми продемонстрували, що в Черкасах – у центрі України – є спортивні, активні, енергійні люди, які вміють об’єднатися навколо ідеї здорового способу життя, – підсумував один з ініціаторів проведення рекордного матчу, заступник міського голови Юрій Ботнар.

Ввечері для черкасців запалювала музична сцена, де після танцювальних майстер-класів та цікавих розіграшів запалювали відомий черкаський гурт «Сонце в кишені», а також українські виконавці «ХАС», «GG-Гуляй Город» та гурт «DILEMMA». Гучне святкування завершилося спільним виконанням усіма присутніми гімну України, чия мелодія розлилася вулицями містом патріотичними нотками й нагадала кожному про те, що «Твоя сила – це твоя Незалежність».

Анна Сакун

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x