Черкаські аграрії отримали державні нагороди

Черкаські аграрії отримали державні нагороди

Працівників агропромислового комплексу Черкащини відзначив Президент України Петро Порошенко. Відповідний указ розміщений на сайті Глави держави.

За значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва та з нагоди Дня працівників сільського господарства орден «За заслуги ІІІ ступеня» отримав Олександр Комишний. Він працює трактористом-машиністом у товаристві «Воля». Президент також присвоїв почесні звання «Заслужений працівник сільського господарства України» керівникам трьох господарств області: Людмилі Лисун («Плешкані»), Григорію Зінченку («Перемога») та Сергію Геращенку (Дніпровська філія «Урожаю»). До свого професійного свята черкаські аграрії отримали також низку нагород і відзнак від обласної влади.

– Я знаю, що таке аграрний бізнес, бо сам прийшов до влади звідти, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Тому головне завдання влади – не заважати аграріям, нічого не диктувати, а навпаки – допомагати. Саме для цього ми перебудовуємо роботу нашого департаменту агропромислового розвитку. Він стає сервісною службою для аграріїв. Також в області запроваджені аграрні розписки як альтернативу банківським кредитам. У нашій «Стратегії-2020» одним із головних пріоритетів є розвиток сільських територій. Без розвитку господарств на конкретній території це зробити неможливо. Тому на нещодавній нараді в Президента України я озвучив наші ініціативи задля спрощення ведення аграрного бізнесу. Йдеться про вирішення проблем із оформленням прав власності на землю, визначення правового режиму земель колективної власності, врегулювання реєстрації права власності на майно та нового підходу в державній політиці щодо фінансової підтримки сільгосппідприємств.

Нагадаємо, на Черкащині нині найвища урожайність зерна у країні. Тут із одного гектара збирають у середньому 58,4 центнерів зернових і зернобобових культур.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x