На Черкащині державі повернули 6 земельних ділянок

На Черкащині за позовом прокуратури державі повернуто землі, виділені у власність з порушенням антикорупційного законодавства. Повідомляють в прес-службі прокуратури Черкаської області.
Так, Черкаською місцева прокуратура ініційувала питання щодо скасування незаконного рішення сільської ради про надання у власність 6 земельних ділянок площею 0,7 га кожна, прийнятого з порушення антикорупційного законодавства, а також скасування їх державної реєстрації та правовстановлюючих документів на землю.

Установили, що в 2016 році до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, притягнули 6 депутатів однієї із сільських рад Черкаського району, які в порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомили депутатів сільської ради про наявність у них реального конфлікту інтересів при прийняті рішення щодо надання громадянам земельних ділянок у власність, серед яких були їх родичі.

З метою вжиття заходів щодо припинення протиправного використання вказаних земельних ділянок, прокуратура звернулася до Черкаського районного суду з відповідним позовом, який наразі судовим рішенням задоволено у повному обсязі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x