У Вільшані з’явиться молодий Шевченко

У Вільшані з’явиться молодий Шевченко

Поруч із відремонтованим селищним центром культури і дозвілля у Вільшані Городищенського району встановлять пам’ятник молодому Тарасу Шевченку. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

Проект майбутнього пам’ятника Великому Кобзарю обирали із чотирьох підваріантів: зупинилися на зображенні молодого митця в роки його навчання в Імператорській Петербурзькій академії мистецтв. Скульптура буде виготовлена з бронзи за проектом групи черкаських архітекторів на чолі з народним художником України Володимиром Чепеликом.

Її висота сягатиме 3,5 метрів, стоятиме пам’ятник на гранітному постаменті висотою 1,25 метри.

– У лівій руці Тарас Григорович тримає палітру, а в правій – пензля, одягнутий він у довгий плащ – за фасоном того часу. На постаменті буде викарбовано слова самого Шевченка: «Мій шлях у світ проліг через Вільшани…», – говорить начальник управління містобудування та архітектури Черкаської ОДА Василь Дмитренко.

За його словами, уже виготовлена модель скульптури в натуральну величину для відлиття її у бронзі, а також фундамент та постамент. Над оформленням пам’ятного знаку працюють фахівці творчої майстерні «Архітектура».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x