«Черкаські Мавпи» стартували у Кубку Європи FIBA

«Черкаські Мавпи» стартували у Кубку Європи FIBA

Чинні чемпіони української Суперліги Парі-Матч продовжили свою переможу серію в офіційних матчах до 18 звитяг поспіль. Команда Максима Міхельсона розпочала новий сезон з впевненої перемоги в Кубку Європи ФІБА, здолавши чемпіона Норвегії – «Кьонгсберг» . Провівши відносно рівну першу половину гри, в другій частині матчу українці були просто нестримними та не залишили від суперника каменя на камені. Про це інформує сайт «Черкаський спорт».

Кубок Європи FIBA.Кваліфікаційний раунд . Раунд 1. Матч 1
20 вересня. Конгсберг
Кьонгсберг (Норвегія) – Черкаські Мавпи (Україна) – 63:83 ( 17:21, 19:17, 12:30, 15:15)

Дмитро Скапінцев виграв стартове вкидання у свого візаві та відправив «Мавпи» в першу атаку, а вже через 45 секунд лік набраним балам в Єврокубках для своєї команди відкрив лідер Черкаських Мавп та сьогоднішній іменинник – Олександр Кольченко, який влучив дальню спробу. Після цього молодий центровий гостей Скапінцев додав ще два з-під кошика, а “Майнерс” в цей час забили свої бали виключно з лінії штрафних. Перші ж очки з гри суперники української команди зуміли набрати лише на четвертій хвилині зусиллями Роберта Хаббса, який реалізував ефектний кидок згори. Після цього черкасці організували ще один міні-ривок та знову повели в рахунку з різницею в 5 очок. В середині першого періоду різниця в рахунку сягнула 9 балів після влучного штрафного від молодого Івана Ткаченка, який минулого сезону став кращим данкером Суперліги Парі-Матч. Проте, в другій половині чверті норвежці все ж зуміли дещо скоротити відставання, і як наслідок на першу перерву команди пішли за переваги гостей лише в 4 бали.

З самого старту другої десятихвилинки господарі паркету під голосні вигуки вболівальників почали активно наздоганяти український клуб, що в підсумку їм і вдалося. Через хвилину після стартового вкидання рахунок на табло був рівний – 21:21. Після цього підопічні Максима Міхельсона зуміли знову вийти вперед, але закріпити успіх гостям не вдалося: в середині другої чверті попереду були вже господарі майданчику.

Після цього на паркеті точилася рівна боротьба, а лідер змінювався декілька разів. На велику перерву команди пішли за мінімальної переваги українського клубу – 36:38.

На початку другої половини матчу команда Ларса Зонзтебі спробувала відіграти відставання в черкасців за рахунок дальніх спроб, проте український колектив витримав це натиск. Але все ж ще через деякий час невгамовний Фералєс все таки зумів вивести свою команду вперед. Але тут же відповів гравець національної збірної України – Олександр Кобець, що влучив власні три бали. За декілька миттєвостей після цього на паркеті з’явився ще один вихованець черкаської школи баскетболу – молодий центровий Дмитро Скапінцев, який двічі поспіль влучно атакував кільце суперника та, відповідно, методично збільшував перевагу свого клубу, яка на той момент склала вже десять балів, а наприкінці чверті і взагалі команда Максима Міхельсона повела +20.

Заключну десятихвилинку команди догравали досить рівно: спочатку гості відривалися в рахунку на ще більшу відстань, проте “Майнерс” знаходили в собі сили тримати на табло різницю в 20 балів. Завершився ж матч за рахунку 63:83 на користь української команди!

Матч-відповідь у Черкасах 26-го вересня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x