Лайфхак для корупціонерів

Лайфхак для корупціонерів

Лайфхак для корупціонерів

Офшори, компанії-прокладки, махінації з відшкодуванням ПДВ, підставні тендери – то для простаків. У західноафриканській країні Ліберії півтора десятки мільярдів місцевих доларів просто зникли при перевезенні.
Влада Ліберії заявила, що розпочато розслідування зникнення 16 мільярдів ліберійських доларів, що еквівалентно 104 мільйонам доларів США. Ця сума відповідає 5% ВВП країни.
Оскільки Ліберія не має свого власного виробництва банкнот, вони були замовлені центральним банком у спеціалізованих друкарнях Швеції, Китаю та Лівану. Упаковані у мішки і контейнери, вони прибули у країну через міжнародний аеропорт «Робертс Філд» у місті Харбел та порт столиці країни, міста Монровія. Але після проходження через митницю, у штаб-квартиру центробанку у Монровії вони так і не потрапили.
Нестачу готівки виявили у серпні цього року. Але слідчі вважають, що банкноти зникли наприкінці 2017 – на початку 2018 року. Саме у цей період Елен Джонсон-Серліф передавала повноваження президента своєму наступнику, зірці футболу Джорджу Веа.
15 чиновників країни знаходяться під слідством. Серед них колишній голова центрального банку Мілтон Уікс та заступник голови центрального банку, син колишнього президента країни та лауреата Нобелівської премії миру Чарльз Серліф. Останній обіймав цю посаду і за президентства своєї матері – Елен Джонсон-Серліф.
Підозрювані вважають це непорозумінням і проявом некомпетентності працівників центрального банку. А колишня президент заявила, що цей скандал навмисно організований для дискредитації попередньої влади і країни в цілому. З досвіду нашої країни, зазначимо, що коментарі цілком очікувані.
Ця історія виглядала б комічно, якби Ліберія не була однією з найбідніших країн світу. А зникнення 5% ВВП додало їй ще більше проблем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x