Дитячий танцювальний колектив зі Шполи отримав допомогу від Геннадія Бобова

Дитячий танцювальний колектив зі Шполи отримав допомогу від Геннадія Бобова

Не одне покоління жителів Шполянського району та й усієї нашої області чарує красою танцю дитячий танцювальний колектив «Барвінок». Він був створений у 1961 році при Шполянському Будинку піонерів і школярів. Із 1978 року його незмінним художнім керівником є Едуард Едуардович Пресліцький, а акомпаніатором у «Барвінку» працює Микола Миколайович Дяченко.

У складі цього танцювального гурту – 60 учнів міських шкіл трьох вікових груп (від 7 до 15 років). Нинішній репертуар колективу налічує не один десяток танців різних напрямів, серед яких – народні танці, хореографічні композиції, дитячі сучасні танці.
Саме українські танці завжди посідали і посідають провідне місце в репертуарі творчого колективу. Вони є мірилом популярності й визнання серед численних глядачів як району, так і області, адже виконуються вони з великою майстерністю.

За час свого існування гурт «Барвінок» став знаним художнім осередком, який активно пропагує своє самодіяльне мистецтво не тільки серед своїх ровесників, а й серед громадськості району. А танцюристи колективу, стаючи дорослими, поповнюють склад народного аматорського ансамблю танцю «Гренада» районного Будинку культури – лауреата Всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячих колективів народних танців «Толока».
«Барвінок» – багаторазовий лауреат і призер різноманітних фестивалів та конкурсів. Колектив є постійним учасником міських та районних святкових заходів, а також благодійних акцій для ветеранів війни і праці, дітей-сиріт, хворих дітей.

Сьогодні робота хореографічного гуртка практично неможлива без технічних засобів. Особливо потребували вихованці «Барвінка» великого плазмового телевізора. Адже їм необхідно постійно переглядати свої виступи й тренування для того, щоб знайти помилки та виправити їх. Крім того, юні танцюристи використовують телевізійну техніку для проходження майстер-класів. Тож саме з таким проханням керівництво гуртка звернулося до свого народного депутата – Геннадія Борисовича Бобова. Народний обранець зумів оперативно вирішити це питання. У листопаді його представники передали дітлахам та їхнім наставникам сучасний плазмовий телевізор.

«Ми дуже вдячні Геннадію Борисовичу та всій його команді за цінний подарунок. Усі учасники танцювального колективу залишилися дуже задоволені й щасливі! – говорить Едуард Едуардович Пресліцький. – Ваша підтримка свідчить про небайдуже ставлення до проблем освіти в Україні та дитячої творчості загалом, а також розуміння непересічної важливості позашкільного естетичного виховання. Від усього серця зичимо Вам здоров\’я, злагоди, вза­єморозуміння, душевного спокою й достатку. Низький уклін Вам за Вашу натхненну й самовіддану працю, за непохитну віру в майбутнє нашого краю. Хай Господь сторицею віддячить Вам за добрі справи, за всіляку підтримку й частинку душі, подаровану нашим дітям».

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x