Шполянський Будинок культури відзначив 55-річчя

Шполянський Будинок культури відзначив 55-річчя

На святі презентували портрет ініціатора побудови клубу – почесного громадянина Шполи Бориса Шемета.
Нині Шполянський міський будинок культури носить ім\’я Максима Горького. Створений він був ще в далекому 1960 році за ініціативи тодішнього керівника колгоспу імені Жданова Бориса Шемета і за кошти господарства. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Борис Семенович намагався забезпечити працівникам колгоспу та іншим жителям міста змістовний і цікавий відпочинок, тож із часу заснування в клубі завирувало творче життя. З\’явилося кілька гуртків народної творчості, серед яких – драматичний, вокальний та художнього читання. Діє при клубі і власний хор. Відповідно, почали проводити й перші концерти, тематичні свята й «вогники», на які запрошували також професійних артистів. Загалом же першими артистами клубу стали самі працівники господарства. Вдень вони трудилися на фермах і в полях, а ввечері збиралися в клубі – поспівати народних пісень і потанцювати.

З часом колективи змінилися, але Будинок культури активно живе і понині. Ансамбль народних інструментів «Вечорниці», жіночий фольклорний ансамбль «Берегиня» та народний аматорський колектив «Шанс» стали його окрасою.
А в пам\’ять про вже покійного засновника клубу, незмінного керівника кологоспу-мільйонника, учасника бойових дій, ветерана війни і праці Бориса Шемета відтепер районний музей буде прикрашати його портрет, створений черкаським художником Віктором Крючковим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x