Підприємець не має права включати до витрат суму сплаченого акцизного податку

Державна податкова інспекція у м. Черкаси нагадує фізичним особам – підприємцям, які перебувають на загальній системі оподаткування, що вони не мають права включити до складу витрат суму сплаченого ними акцизного податку.

Нормами Податкового кодексу України передбачено, що об’єктом оподаткування фізичної особи – підприємця є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця.
Перелік витрат, безпосередньо пов’язаних із отриманням доходів фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, визначено пунктом 177.4 статті 177 Податкового кодексу, який не містить акцизного податку, включеного до вартості товару й сплаченого під час придбання.

– Отже, фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування не має права включити до витрат суму сплаченого акцизного податку, включеного до вартості товару, який вона купує з метою подальшої реалізації. Також суми акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів не виключаються з сум отриманого доходу підприємця, – наголошує заступник начальника ДПІ у м. Черкаси Анна Білик.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x