Продукти, що усунуть запалення в організмі

Продукти, що усунуть запалення в організмі

Запальні процеси в організмі можуть мати кілька причин, які неодмінно впливають на якість життя. Температура, біль і набряк – основні прояви практично будь-якого запалення – свідчать про те, що ваша імунна система чинить шалений опір інфекції. Але все не так просто.

Часом ці симптоми не минають тижнями і навіть місяцями. Вони можуть бути зосереджені в певній ділянці, наприклад, яснах, шкірі або носових пазухах. При серйозних симптомах слід, безумовно, звернутися до фахівця, але якщо йдеться про більш прості випадки, такі як банальна застуда, забій або розтягнення зв’язок, ви можете допомогти організму швидше впоратися із запальним процесом, якщо додасте до раціону потрібні продукти харчування.

Селера. Цей овоч містить речовину, яка має сильну протизапальну дію. Селера допомагає усунути спазми судин у місцях запалення, а також зняти набряк і почервоніння. Щоб отримати помітний результат, потрібно з’їдати близько 50 грамів селери в день.

Ананас багатий на вітамін С і ензим бромелайн, який впливає на активність лейкоцитів, що беруть участь у боротьбі з інфекцією. Ця речовина також має болезаспокійливу дію, і її часто вживають спортсмени, які мають сильне фізичне навантаження, при якому важко уникнути запалень.

Імбир. Головною зброєю імбиру проти запалень в організмі є гінгерол – речовина, завдяки якій імбир і має свій пряно-гіркуватий смак. Гінгерол розширює судини і покращує кровообіг, тому й усуває запальні процеси.

Риб’ячий жир. Завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот, риб’ячий жир зменшує виділення в організмі багатьох запальних речовин, тобто діє, як і всі протизапальні препарати. Цей засіб рекомендують приймати людям, які страждають на ревматоїдний артрит. Риб’ячий жир можна замінити жирними сортами риби, наприклад, лососем.

Куркума. Куркумін – жовтий пігмент куркуми – має унікальну протизапальну дію. Регулярне вживання цієї приправи, а також каррі, де куркума є основним компонентом, зменшує запалення райдужної оболонки ока і захищає сітківку від впливу сонячних променів.

Ягоди. Лікарі рекомендують щодня вживати свіжі або заморожені ягоди тим, хто має хронічні запалення. Малина, полуниця, ожина та інші ягоди не тільки урізноманітнюють ваш раціон, а й мають антиоксидантну та протизапальну дії.

Морква, як і деякі інші овочі оранжевого кольору, багата на вітамін А і бета-каротин. Саме ці компоненти допомагають зменшити запалення суглобів. Але зверніть увагу, що для досягнення найкращого ефекту моркву слід піддати тепловій обробці.

Мигдаль. Багато жирних кислот, які містить мигдаль, значно зменшують запалення і знижують больовий симптом. Цей висновок зробили вчені після кількох клінічних досліджень. На другому місці в списку найбільш цінних горіхів – волоські горіхи.

Реклама

3 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x