Черкащина отримала медичну й освітню субвенції

Черкащина отримала медичну й освітню субвенції

Для вирішення нагальних питань соціально-гуманітарної сфери, зокрема належного фінансового забезпечення медиків і освітян, Кабінет Міністрів України додатково виділив на нашу область 17,3 млн гривень освітньої та 11,5 млн гривень медичної субвенцій. На райони ці кошти підуть після прийняття відповідного рішення депутатами нового скликання на сесії обласної ради, повідомляють в Департаменті фінансів облдержадміністрації.

Загалом же на всі області України розподілили 860 мільйонів 700 тисяч гривень бюджетних коштів. Отримані субвенції будуть спрямовані на оплату праці працівників бюджетних установ у районах. Частина виділених грошей буде спрямована на покриття видатків пов’язаних зі збільшенням внутрішньо переміщених осіб, які отримують освітні та медичні послуги. На це з розподілених на Черкаську область освітньої субвенції передбачено майже 2,5 млн грн., а з медичної – близько 1,3 млн грн.

− Ці кошти Кабмін розподілив на область розпорядженням від 11 листопада. Тож нині спільно з галузевими департаментами області ми працюємо над розподілом цих коштів між регіонами Черкащини, − говорить заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Митюк. – Після затвердження розподілу головою облдержадміністрації та сесією обласної ради, кошти, відповідно до вимог Уряду, будуть направлені до місцевих бюджетів.

Вона нагадала, що ці кошти додатково виділили до отриманих у вересні 9,1 млн грн. медичної та 12,6 млн грн. освітньої субвенції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x