Аграрії Черкащини зможуть поповнити свої парки сучасною технікою

Аграрії Черкащини зможуть поповнити свої парки сучасною технікою

У поточному році Уряд зобов’язався посилити роботу над оновленням парку сільськогосподарської техніки. Зокрема, там обіцяють удосконалити умови отримання сільгоспмашин у лізинг через «Украгролізинг». Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

Минулого року поставки техніки аграріям було збільшено. Вцілому торік парк сільгосптехніки в Україні оновився на 14 тисяч сільгоспмашин. Зокрема, майже 4 тисячами тракторів, понад 1 тисячею зернозбиральних комбайнів, понад 2 тисячами одиниць ґрунтообробної та 1,4 тисячі посівної техніки.

– Україна має перспективу для нарощення врожаю зернових до 80 мільйонів тонн. Однак для реалізації такого значного потенціалу необхідне суттєве технічне переоснащення. Особливо дрібних та середніх сільгоспвиробників. Але на це потрібні значні фінансові ресурси. Тому Уряд минулоріч розпочав роботу над полегшенням участі аграріїв у лізингових програмах придбання техніки. Зокрема, удосконалюється механізм фінансового лізингу через НАК «Украгролізинг», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Міністр підкреслив, що ведеться інтенсивна робота, по-перше, над полегшенням умов отримання сільгосптехніки та обладнання у лізинг через НАК. По-друге, над зниженням ризиків неповернення коштів за передану техніку та обладнання у фінансовий лізинг.

– Завдяки цьому поступово зростає популярність державних лізингових програм придбання сільгоспмашин. Так, минулого року «Украгролізинг» поставив аграріям техніки та обладнання майже на 87 мільйона гривень. А це на 20 мільйонів більше, ніж у 2012 році. Таку ж позитивну динаміку ми планується зберегти і цьогоріч. У тому числі, завдяки реалізації Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, – зауважив Микола Присяжнюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x