ПСП «Привітне» витрачає на потреби Глибочка 100 тисяч гривень у рік

ПСП «Привітне» витрачає на потреби Глибочка 100 тисяч гривень у рік

Валерій Дмитрович Коваль заснував ПСП «Привітне» на базі колишнього колгоспу в 2001 році. Зараз керувати підприємством йому допомагає син. Тут вирощують зернові й технічні культури, а також свиней, овець. Валерій Дмитрович Коваль турбується не лише про власне підприємство, а й про рідне село Глибочок, жителів якого забезпечує роботою з гідним заробітком.

ПСП «Привітне» – найбільше підприємство, яке опрацьовує 860 га – 40% колишньої колгоспної землі. Постійно тут працює 38 осіб, багатьох залучають на сезонні роботи. У літній період колектив збільшується майже вдвічі – трудяться 50-60 осіб. Середній заробіток за минулий рік – 5 600 гривень. На підприємстві працівників годують у їдальні двічі на день. Валерій Дмитрович переконаний: щоб люди добре працювали, треба, щоб вони добре харчувалися. Тож про це постійно дбають кухарки, готуючи обіди з кількох страв.

Тісно підприємство співпрацює з громадою. «На село тратимо близько 100 тисяч гривень на рік. Чи взимку вулиці від снігу розчистити, чи допомогти фінансово громаді – ми ніколи в цьому не відмовляли», – розповідає Валерій Дмитрович.
Збудувати Хрестовоздвиженський храм у Глибочку було особистою ініціативою Валерія Дмитровича. Тож над духовним осередком села й досі працюють будівельники: зводять високі кам\’яні сходи, які стануть окрасою села. Фінансує ці роботи ПСП «Привітне».

Дуже хвилює Валерія Дмитровича Коваля питання об\’єднання сільських громад. «Узяти хоча б до прикладу наше село Глибочок та сусідні – Колодисте і Здобуток Жовтня. Усі вони мають зовсім різну історію, і менталітет у їхніх жителів різний, хоч і відстань між ними по три кілометри. Докупи їх не зліпити, все одно будуть три окремі села», – переконаний очільник ПСП «Привітне». Валерій Дмитрович вважає, що Глибочку добре живеться і своєю громадою, справді об\’єднаною, де всі підтримують один одного і співпрацюють на благо громади і владні органи, і соціальні установи, і бізнесмени.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x