У Черкасах презентували видання «Провесінь надій»

У Черкасах презентували видання «Провесінь надій»

За підтримки Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради керівник Art -студії «Глорія» Ганна Юріївна Чуприна, яка отримала Грант у галузі культури міста Черкаси, реалізувала проект «Видання збірки творів Василя Симоненка «Провесінь надій».
Презентація видання відбулася 19 листопада 2015 року в обласній бібліотеці для юнацтва імені Василя Симоненка. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Знаково, що саме в ювілейний рік письменника, в рік його 80-річчя, вийшла збірка поезій Василя Симоненка \”Провесінь надій\” (видавець Олександр Третяков), ілюстрована роботами учнів мистецьких шкіл та студентів міста.
Як правило, раніше видані твори (близько 50-ти) Василя Симоненка у своєму оформленні використовували портрет або фотознімки письменника. А от ілюстрацій на теми творів – обмаль. Відомі своїми ілюстраціями лише декілька професіоналів-художників, серед яких Анатолій Базилевич («Цар Плаксій та Лоскотон»).

У Черкасах презентували видання «Провесінь надій»

«Провесінь надій» – унікальна книга, оскільки кожна поезія В. Симоненка ілюстрована роботами учнів мистецьких шкіл міста, студентів кафедр і відділень мистецького спрямування черкаських університетів та коледжів.
– З 2012 року діє літературно-мистецька програма «Двома шляхами до єдиного образу» в рамках якої проходить мистецький конкурс «Я – ілюстратор», – розповідає реалізатор грантового проекту, керівник Art – студії «Глорія», голова ГО «Світовид» Ганна Юріївна Чуприна. В 2015 році конкурсною темою обрали творчість Василя Симоненка. Нас підтримували всі, до кого ми зверталися. Було цікаво, захопливо та натхненно працювати. Діти обирали самі твори, які бажали ілюструвати. Майже кожен робив по 2 малюнки. Саме тому вона має такий чудовий образ.

Як відомо, книга видана завдячуючи міській програмі виділення Грантів у галузі культури міста Черкаси.
– Це є підтвердженням того, – наголошує начальник управління культури та туризму Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Валентина Шепецька, – що наші, діти готові внести свій вклад у вшанування пам’яті Василя Симоменка. Вони не стоять осторонь культурного життя нашого міста, а демонструють своє бачення творчості письменника та навколишнього світу. Розробляючи Програму виділення грантів у галузі культури, ми очікували нових ідей, цікавих учасників, адже кожен може долучитися до втілення своєї мрії. Результат нас не розчарував. І не можна сказати, що видання лише для дітей, адже перегортаючи сторінки, я навіть для себе по-новому відкривала творчість поета.
Цього дня до обласної бібліотеки для юнацтва завітали всі, хто був причетний до втілення проекту: представники Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, видавці, члени журі, учні Черкаської дитячої школи мистецтв, Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута, Арт-студії «Глорія», спеціалізованої школи №20, студенти Черкаського художньо-технічного коледжу Черкаського державного бізнес-коледжу, Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, керівники та куратори гуртків.

Всі учасники, які мали змогу висловитися на святі народження збірки поезій Василя Симоненка «Провесінь надій» наголошували, що вона стане мистецькою і культурною окрасою не тільки нашого міста, а й України. Вона засвідчує, що ми є високодуховною нацією, яка вміє виховувати своїх дітей, і які гідно ставляться до культурного надбання.
Книжка вийшла накладом 500 екземплярів та рекомендована Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради для використання у навчально-виховному процесі.
Екземпляри книжки отримають бібліотеки міста та області, будуть подаровані учасникам конкурсу, а також розповсюдять по обласним центрам України, як дарунок від міста Черкаси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x