Хаос чи найвищий ступінь порядку?

Хаос чи найвищий ступінь порядку?

Хаос чи найвищий ступінь порядку?

Інколи, коли намагаєшся прослідкувати якусь одну лінію свого життя серед надскладного переплетіння всіх решти, то здається, що єдине, що керує її рухом, – це хаос. Але достатньо лише спрямувати зір до основи, щоб зрозуміти – всі гілки розходяться від одного стовбура, живляться від єдиного кореня і були запрограмовані ще в той час, коли це дерево було зерням. Видима хаотичність насправді є чітко математично прорахована та ідеально організована для виконання головного завдання всього організму – виживання.

Хаос чи найвищий ступінь порядку?

Інколи, коли стоїш перед чимось, що здається непід’ємним, необхідним і таким, що взагалі незрозуміло навіщо гепнулося в твоє життя, хочеться розвернутися і потопати назад, але ж час рухається лише в один бік. І позаду – лише порожнеча. Тільки й лишається, що закочувати рукава і розгрібати-розгрібати-розгрібати всю цю купу, яка на тебе звалилася. Не гребеться? Бери кайло і розбивай! Нема кайла – хапай зубилко і розколупуй по цеглинках. Нема нічого – то навіщо тобі нігті і зуби? Рано чи пізно стіна піддасться і розвалиться, бо вона мертва, а ти – живий. І коли проколупаєшся, тоді відразу стане зрозуміло, чому це тут, що воно в тобі вже змінило і що мало змінити. Якщо те, що змінено, і те, що мало бути змінене, не збігається… Чекай нової купи.

Хаос чи найвищий ступінь порядку?

Інколи, коли в життя приходить щось хороше, добре, світле, але ти просто не можеш до нього дотягнутися, стрибаючи навколо на коротких ніжках, хочеться просто зробити вигляд, що воно не твоє і тобі й так непогано живеться. Але ж це суперечить всьому, що ти робив раніше, як жив і як мав жити. Тоді ти просто береш і починаєш тягнутися-тягнутися-тягнутися до того, що не можеш дістати, але що здається вже таким твоїм, таким рідним і тягнешся доти, доки не зрозумієш, що ти трохи підріс. Якщо підріс недостатньо, дряпайся, вгору по тому, за що можеш учепитися. Не можеш чіплятися, хапайся за все, що легше повітря і всіх, хто має здатність літати. Рано чи пізно, ти точно достанеш до того, що хотів. І тоді тобі відразу стане зрозуміло, навіщо тобі це все, що воно мало змінити і що вже змінило. Але якщо останні два поняття не тотожні… ну, ви зрозуміли.

Хаос чи найвищий ступінь порядку?

А що діяти, якщо заплутався в переплетінні життєвих гілок і взагалі не можеш зрозуміти, якого біса тут зараз відбувається? Прийми це як подарунок Всесвіту і просто радій, бо, як казала мені колись одна мудра людина: в світі якщо щось стається, на те обов’язково є причини і це для чогось потрібно. Якщо ж наразі не зрозуміло, чому гілки життєвих подій так щільно переплелися і заплуталися… просто йди далі і роби те, що маєш. Не можеш іти – повзи. А якщо не можеш навіть повзти, бо заплутався в гілляччі і навкруги геть стемніло? Зроби з цього дурнуватого хмизу гамачка і гойдайся, гигочучи як дитя, доки не зійде сонце і не освітить твій подальший шлях.

Хаос чи найвищий ступінь порядку?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x