На Черкащині встановлять 32 додаткових дорожніх знаки

На Черкащині встановлять 32 додаткових дорожніх знаки

До відзначення 200-ї річниці з дня народження Кобзаря на дорогах Черкащини додатково встановлять 32 знаки маршрутного орієнтування. 14 уже виготовлені головним підрядником Служби автомобільних доріг у Черкаській області – ДП «Черкаський облавтодор». 4 з них установлені в Черкаському районі в селі Мошни та на під’їзді до населеного пункту. Нові знаки вказують напрямок руху до нещодавно відкритого музею Тараса Шевченка. Про це «Новій Добі» повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Черкаській області Сергій Майданюк.

Знаки до Шевченківських місць плануємо виготовити до кінця січня, встановити їх зможемо впродовж двох тижнів, – зазначив Сергій Майданюк. – Вартість робіт складає майже 150 тис грн.

11 знаків встановлять у Звенигородському районі, в Канівському – 2, у Лисянському – 8, у Золотоніському – 3, в Уманському – 5. Їх розмір сягатиме 1,80 х 2,70 м та 4,50 х 2,80.

Крім того, за програмою, розробленою Укравтодором, дорожні знаки з зазначенням напрямку руху до Шевченківських об’єктів на Черкащині встановлять у кожному регіоні країни, крім Миколаївщини, Херсонщини,
АР Крим, Севастополя, де в цьому немає потреби. У Львівській та Вінницькій областях планують встановити по три знаки, на Полтавщині – 2, у Житомирській області – 4 та в Київській – 12. Всього – біля сотні по Україні.
ДО ТЕМИ: За існуючою схемою туристичних маршрутів у області встановлені 19 знаків з інформацією про історичні пам’ятки. Також на дорогах державного значення визначені місця для стоянки екскурсійного транспорту. Всього на Черкащині більше 29 тис дорожніх знаків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x