Вберегти внутрішнє багаття

«Ви не зобов\’язані спалювати себе, щоб зігріти інших».

Цей вислів став для мене одкровенням: я росла посередником у складних стосунках батьків, а в підлітковому віці постійно допомагала друзям справлятися з їхніми душевними кризами. Як людина, яка провела більшу частину життя в турботі про чужі проблеми, я була шокована, почувши, що мені варто було зберігати свої кордони навіть у спілкуванні з тими, хто дійсно потребував допомоги.

Нині я продовжую свою миротворчу місію і часто друзі і знайомі «виливають мені свою душу». Та для себе я зробила кілька висновків.

Ми всі готові давати іншим поради, говорити, як їм себе поводити, що думати, що робити, але при цьому мало хто працює над самим собою. А це найбільша перемога – перемогти свої комплекси, шкідливі звички і обмежені переконання.

Життя – це серія потрібних нам уроків.
Потрібно припинити чинити опір тому, що відбувається. Це як у теоремі: «Сила дії дорівнює силі протидії». Згадайте свої найскладніші життєві ситуації. Напевно, було дуже складно, але саме ви теперішній результат цих переживань.
Ви сьогодні – це результат вчорашнього життєвого досвіду. І якщо вам щось не подобається у сьогоднішньому становищі, то саме тому, що урок зданий неправильно. А значить попереду чекає повтор подібної ситуації. Не хочете? Тоді змінюйтеся добровільно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x