Поміж завдань Стратегії розвитку Черкащини-2020 – розвиток культурної галузі

Поміж завдань Стратегії розвитку Черкащини-2020 – розвиток культурної галузі

Стратегією розвитку Черкащини до 2020 року передбачено збереження регіональних традицій, розвиток української культури. На це спрямований культурно-мистецький проект «Етнографічна Черкащина», повідомив під час сьогоднішньої селекторної наради в облдержадміністрації заступник начальника управління культури ОДА Микола Суховий. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

– Складова Стратегії «Етнографічна Черкащина» передбачає проведення комплексу апробованих у нашому регіоні обласних та всеукраїнських культурно-мистецьких заходів, – зазначив Микола Олександрович, – спрямованих на популяризацію народної творчості, розкриття самобутності традиційних видів мистецтва, обрядовості та народних промислів краю, як важливого засобу формування національної свідомості. Серед них: всеукраїнське шевченківське свято «У сім’ї вольній новій» (м. Канів); обласне свято матері «Воістину небесна й земна» (с. Бровахи Корсунь-Шевченківського району); обласне свято дитячої творчості «Тарасові джерела» (м. Звенигородка); всеукраїнська акція «Трипільська толока» (с. Легедзине Тальнівського району) та багато інших заходів.

За словами Миколи Сухового, у рамках Стратегії, очікується вихід у світ таких видань, як: «Енциклопедії міст і сіл Черкащини», підручника з історії рідного краю «Моя Черкащина». У них відображатиметься історія всіх населених пунктів області, розкриватимуться найважливіші події минулого краю, зокрема й ключові події вітчизняної історії.

Між тим, як повідомив Микола Олександрович, відповідно до Плану реалізації Стратегії, в області продовжується робота з упровадження новітніх комп’ютерних технологій у діяльність бібліотек.

– Парк комп’ютерної техніки нині нараховує всього 724 комплекти, – поінформував заступник начальника управління, – із яких 461 підключено до мережі Інтернет, у сільській місцевості – 196 комп’ютерів, 157 – із доступом до Інтернету. Для послуг користувачів відкрито 35 Інтернет-центрів, зокрема 7 у сільській місцевості.

– На основі бібліотечних Інтернет-центрів області, за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, запланована реалізація проекту регіонального розвитку, що передбачає створення інформаційно-ресурсних центрів доступу до соціально значущої інформації, – підсумував Микола Суховий.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x