На цьому тижні на Черкащині прогнозують мокрий сніг

На цьому тижні на Черкащині прогнозують мокрий сніг

Сьогодні та завтра Черкаська область перебуватиме у полі підвищеного атмосферного тиску. Істотні опади не прогнозуються. Температура повітря дещо знизиться: вночі -2..3º, вдень 2..7º. Із 26 листопада на Центральну Україну почнуть впливати південні циклони, які погіршать погодні умови. Так, у четвер очікується мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь, ожеледиця та налипання мокрого снігу. Температура повітря вночі 0..-5º, вдень 0..5º. Про це «Нова Доба» дізналася в обласному центрі з гідрометеорології.

До кінця тижня очікується дощ, температура повітря дещо підвищиться: вночі 1..6º, вдень 3..8º. Синоптики радять учасникам дорожнього руху дотримуватися елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. Оскільки, за подібних умов у листопаді 2000 р. в Уманському районі спостерігалась інтенсивна ожеледь діаметром 20 мм, у результаті було знеструмлено 58 населених пунктів.

Як відзначив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, тепле повітря із півдня, яке надійшло в область 22 листопада, зумовило «сплеск аномального тепла». Це призвело до встановлення чергового температурного рекорду. Приміром, у Черкасах максимальна температура повітря досягла позначки +15,2°, що є абсолютним максимумом температури на цю дату за повоєнний період спостережень. Попередній максимум температури повітря становив +14,2° і був зафіксований у 1962 році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x