На Звенигородщині впроваджують енергоефективні заходи

На Звенигородщині впроваджують енергоефективні заходи

У центральній районній лікарні та Стецівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» − МАНМ Звенигородської районної ради продовжуються роботи зі встановлення енергозберігаючих вікон. Проведення таких заходів стало можливим завдяки коштам виділених з районного та обласного бюджету. Про це «Нова Доба» дізналася в Звенигородській РДА.

За словами головного лікаря центральної районної лікарні Вардана Айрапетяна, тут уже замінили вікон на 271 тис грн. Роботи продовжуються й досі. Медичні працівники відзначили, що відразу відчули переваги встановлення енергоефективних вікон – стало значно тепліше, немає протягів, а прилади в біохімічній лабораторії тепер не відмовляється працювати, адже вдається дотримуватися спеціального температурного режиму.

За інформацією директора навчального закладу Валентини Науменко, у Стецівському НВК вже встановили 55 вікон. Із обласного бюджету на проведення енергозберігаючих заходів виділено 300 тис грн. Використання металопластикових вікон дозволяє зменшити витрати на опалення, створити комфортне температурне середовище для учнів, а це, безумовно, впливає на навчальний процес та зменшення кількості захворювань.

Голова Звенигородської райдержадміністрації Василь Довбуш, який днями побував у цих закладах з робочою поїздкою, зауважив, що початок опалювального сезону завжди пов’язаний з відсутністю достатнього фінансування та наголосив на актуальності використання новітніх енергозберігаючих технологій, які дозволяють зменшити витрати на енергії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x